середа, квітня 1, 2020

Голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний разом з очільником міста Анатолієм Бондаренком домови-лися найближчим часом провести спільну нараду за участю влади, бізнесу та медиків. Під час зустрічі розроблять заходи для підтримки підприємців.

- Ми порадимося і напрацюємо конструктивне рішення. Маємо підтримати представників бізнесу й виробничників, і водночас подбати про їхню безпеку в умовах епідемії. Пам'ятаймо, що карантин – це не назавжди, тому маємо зробити усе можливе для того, щоб пом’якшити негативні наслідки епідемії для економіки Черкаського краю, - зауважив Анатолій Підгорний.

За словами Анатолія Бондаренка, через запровадження карантину багато підприємств не можуть нормально працювати.

Активісти з села Хутори шитимуть маски в Червонослобідській ОТГ.

- Частину масок плануємо передати медпрацівникам, що сьогодні, як бійці на передовій, протидіють вірусній небезпеці, частину – людям похилого віку, і решту   – тим, хто не може собі дозволити  придбання захисних масок, - розповідає громадський активіст і головний ініціатор благодійної акції, мешканець Хуторів Євген Зарудний. – Для початку плануємо виготовити кількасот масок, гроші на тканину для яких вдалось зібрати за кілька годин (значна частина коштів надійшла з-за кордону).

Євген розповідає, що його ініціатива була спонтанною – не хотів залишатися осторонь боротьби із поширенням загрози. Знайшов не лише кошти на тканину (близько трьох тисяч гривень), але й охочих допомогти із пошиттям, людей.

Наразі тканину уже закуплено, чекають на її доставку.  Як повідомило керівництво  Червонослобідської ОТГ, соціальні працівники громади захисні маски доставлять людям похилого віку додому.