середа, липня 8, 2020

Система відеоспостереження, нові дорожні знаки, постійні громадські патрулі - про це йшлося під час публічного звіту перед громадою поліцейського офіцера Лип’янської ОТГ.

- Проект «Поліцейський офіцер громади»  у Лип’янській ОТГ почав діяти  із  березня – і за цей час поліцейський «шериф» громади Сергій Сторчак розкрив 2 крадіжки, 1 порушення недоторканості житла, склав більше 40 адміністративних протоколів і постанов, «погасив» 35 конфліктів, у яких обійшлося без написання людьми заяв до поліції, - розповів голова Лип’янської ОТГ Сергій Іщенко. – Ми задоволені ефективністю роботи проекту і переконалися у реальному зростанні рівня безпеки для мешканців нашої громади, і в тому, що така важлива їм допомога стала доступнішою і оперативнішою для людей.

7 липня 2020 року голова Уманської районної ради Оксана Супрунець провела позачергову сесію районної ради. У її роботі взяли участь депутат обласної ради Валентин Судакевич, голова районної державної адміністрації Світлана Волошенюк, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники інших районних установ та місцевих засобів масової інформації.

У сесійній залі також були присутні представники Полянецької сільської громади.

Після затвердження порядку денного депутати приступили до розгляду запланованих питань і в основному були одностайними в ухваленні рішень сесії.

Першим обранці району розглянули й підтримали звернення до Президента України, Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Черкаської області.

 

Обласний художній музей з нагоди Дня Конституції України вперше презентував виставку сучасної народної картини з власної фондової колекції, яка була зібрана протягом останніх 10 років.

Жанр народної картини являє собою цікаве та неповторне за змістом і формою явище вітчизняної культури. Українська народна образотворчість, увібравши в себе давні традиції, продовжує розвиватися у творчості самодіяльних та професійних художників і нині. У своїх творах автори звертаються до сюжетів українських казок, народних звичаїв та обрядів, пісенного фольклору.

Кожна така робота − своєрідна оповідь духовного життя, творчого споглядання, замилування реальною дійсністю та прагнення радості і краси.