четвер, липня 9, 2020

На 25 жовтня 2020 року в Україні заплановані місцеві вибори. Із 1 липня вступила в дію постанова Центральної виборчої комісії від 18 травня 2020 року №88, згідно з якою за вмотивованим зверненням виборця відділ ведення Державного реєстру виборців може визначити іншу виборчу адресу, ніж ту, за якою зареєстровано його місце проживання. Тобто, якщо ви проживаєте у Києві, а зареєстровані у Черкасах, то, змінивши свою виборчу адресу, зможете голосувати на місцевих виборах, обираючи мера столиці.

Що для цього треба зробити?

Як інформують в обласному художньому музеї, днями тут презентовано першу персональну виставку Володимира Перенесенка. Його мистецтво – універсальна форма відображення людського життя. Володимир Едуардович – самобутній митець, події життя якого позначилися на його долі, але не на відкритості душі та естетичному сприйнятті навколишнього світу. Художник представляє особливий світ творчості, що на рівні арт-терапії допомагає жити і виражати красу і добро.

Графічні роботи наповнені безпосередністю, природністю та щирістю. Автор звертається переважно до портретного та анімалістичного жанрів, що сповнює його творчість життєвою силою та рухливою динамікою у вільному просторі природи.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9 липня підтверджено 51 224 випадки COVID-19, з них 23 784 одужали, 1327 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 810 випадків. За добу досліджено 13 938 зразків методом ПЛР.

Кількість зареєстрованих активних хворих станом на 09.07.2020  складає 26 113 осіб. Найбільша кількість активних хворих на 100 тис. населення зареєстрована у Чернівецькій (267,2), Львівській (219,7) та Закарпатській (189,8) областях.

Наразі госпіталізовано 3931 особа, з них 85 людей підключені до апарату ШВЛ. Усього госпіталізації потребували 13 655 осіб, підключення до апарату ШВЛ — 424 пацієнти.

     

    Сьомий рік триває реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади, і це тривалий проміжок часу. Тому пора приймати фінальні рішення. У жовтні 2020 року чергові місцеві вибори мають відбутися на новій територіальній основі громад і районів. Про це в ефірі Українського радіо сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.В ході розмови В’ячеслав Негода зробив кілька важливих акцентів, які стосуються фактично зміни системи управління територіями.

    Перший акцент – мета реформи полягає у створенні сильного, тобто з широкими повноваженнями та їх достатнім ресурсним забезпеченням, місцевого самоврядування на рівні громад.