середа, березня 31, 2021

Згідно із законом №391-ІХ, з 1 квітня 2020 року кожен суб’єкт господарювання, який зберігає пальне, незалежно від цілі такого зберігання має спочатку отримати на це ліцензію. Інакше доведеться заплатити штраф - 500 тисяч гривень.

Таке ліцензування запровадили для боротьби з нелегальними АЗС. Проте під дію цього закону потрапили і сільгоспвиробники. Для дрібних аграріїв отримати ліцензію було непросто, адже дехто мав саморобні ємності для зберігання палива, або ж резервуари, які залишилися ще з радянських часів. Тобто, щоб отримати ліцензію потрібно спочатку привести все до ладу, а на це потрібен час та кошти. 

Про це говорили під час зустрічі аграріїв, обласної влади, правоохоронців та представників податкової служби.

Під час зустрічі аграріїв, обласної влади, правоохоронців та представників податкової служби сільгоспвиробники зауважили, що втрачають прибутки через блокування податкових накладних. 

Гендиректор ТОВ “Черкаський науково-виробничий центр по біологічному захисту рослин” Сергій Зубачов розповів, що сільгоспвиробники забезпечують продовольчу безпеку держави і вони прагнуть підтримки та розуміння у проблемних питаннях, які виникають у їхній діяльності. 

 

Голова обласної ради Анатолій Підгорний провів зустріч із сільгоспвиробниками, представниками фермерських організацій. Брали участь у діалозі також представники облдержадміністрації, правоохоронних органів, податкової служби, Держгеокадастру.

Під час зустрічі  обговорили:

- окремі факти шахрайства по відношенню до сільгоспвиробників на ринку паливно-мастильних матеріалів, мінеральних добрив, матеріальних активів та ринку зерна;

- блокування податкових накладних;

- проблеми, викликані  ліцензуванням місць зберігання паливно-мастильних матеріалів сільськогосподарських виробників для власних потреб;

- проблемні питання у сфері земельних відносин, пов’язані із використанням земель історико-культурної спадщини;

- загрози та рівень готовності аграріїв до ринку земель сільськогосподарського призначення;

- аграрну частину Національної економічної стратегії на період до 2030-го року.

 

За дорученням голови Уманської районної ради Віталія Олійника,  працівники виконавчого апарату районної ради проводять низку зустрічей з представниками територіальних громад, що увійшли до складу району внаслідок адміністративно-територіальної реформи.

Так, однією із перших вони відвідали Маньківську селищну раду, де відбулася зустріч з очільником громади Валерієм Івасюком та керівниками структурних підрозділів апарату селищної ради.

Днями у залі засідань Золотоніської районної ради її голова Борис Євмина провів робочу нараду з представниками територіальних громад.

Участь у засіданні взяли начальник управління освіти і науки обласної державної адміністрації Валерій Данилевський, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Денисенко, начальник Золотоніського РВ управління Державної міграційної служби України в Черкаській області Євгеній Озірський, військовий комісар Золотоніського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Польовий, голови районних профспілкових організацій працівників освіти та науки, голови територіальних громад та їх заступники,  начальники відділів освіти, відповідальні працівники за ведення реєстрації місця проживання громадян та старости сіл.

До порядку денного наради було внесено три питання, що стосувались життєдіяльності Золотоніського району.