понеділок, липня 5, 2021

Україна вводить запобіжні заходи, щоб не допустити розповсюдження нового штаму вірусу “Дельта”. Тому з 2 липня застосунок Вдома треба буде встановлювати громадянам України, які повернулися з Португалії, Росії, Великої Британії та Індії або перебували на їх території не менше 7 днів протягом останніх 14 днів та не пройшли або мають позитивний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який має бути проведено в пунктах пропуску через державний кордон. Про це йдеться на Урядовому порталі.

Відповідні зміни були внесені Урядом у постанову “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Мінрегіон, у межах моніторингу передачі у комунальну власність територіальних громад установ, закладів, об’єктів спільної власності територіальних громад району, проводить збір даних щодо проблемних питань, які виникли в громадах з передачею таких об’єктів. Про це повідомляють у прес-центрі ініціативи «Децентралізація».

Кожна громада, де виникла проблема з передачею у комунальну власність того чи іншого об’єкта, може до 7 липня 2021 року надіслати відповідну детальну інформацію на такі адреси:

- shpylchynYaB@minregion.gov.ua

- popiukLV@minregion.gov.ua

Питання передачі майна з районного рівня громадам обговорять 14 липня на засіданні Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Черкаський художній музей володітиме найвагомішою колекцією сучасного українського мистецтва у центральній Україні. Завдяки співпраці з Фондом Миколи Бабака постійна експозиція музею поповниться роботами топових сучасних українських художників. Про це повідомляють у комунальному закладі.