п'ятниця, серпня 20, 2021

Перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко привітав членів обласного осередку Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України" з 30-и річним ювілеєм.

Принагідно вручив почесну грамоту обласної ради Андрію Неймету, заступнику голови Чорнобаївської районної організації ВГО "Союз Чорнобиль України", за його активну позицію й самовіддану працю та з нагоди ювілею Організації.

Заступник голови обласної ради Сергій Лісовий напередодні найбільшого державного свята привітав працівників прокуратури і вручив їм почесні грамоти обласної ради.

- За 30 років незалежності Україна подолала надзвичайно багато викликів. Сьогодні мав за честь привітати працівників обласної прокуратури . Я високо ціную Ваш вагомий внесок у справу, утвердження авторитету Закону та формування належного правового порядку в нашій області. Бажаю Вам життєвої енергії задля успіхів у професійній діяльності, спрямованій на захист прав і свобод людини, інтересів суспільства, держави та рідної Черкащини, - сказав Сергій Лісовий.

Медики Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради отримали «Швидкі» типу «А», «В» та «С» на базі “Citroеn Jumper”. Автівки мають усе необхідне медичне устаткування й готові одразу стати до роботи. Вони значно покращать якість надання медичної допомоги всім, хто цього потребує, та забезпечать вчасний доїзд до місця виклику. Так вважають у Центрі.

Урочистий захід відбувся за участі заступника голови Черкаської обласної ради Сергія Лісового, а також голови Черкаської обласної державної адміністрації Олександра Скічка.

1. Україна успадкувала від попередніх епох традиції державотворення. 

Від Русі: цивілізаційний вибір, який визначився із прийняттям християнства у 988 році; тризуб, родовий знак Рюриковичів, що став державний гербом сучасної України; Київ – столицю, політичний і культурний центр українських земель упродовж понад тисячу років; гривню – назву грошової одиниці; назву Україна, що вперше згадується в Київському літописі в складі Іпатіївського літописного зводу під 1187 роком у розповіді про смерть Переяславського князя Володимира Глібовича.

Від Галицько-Волинської держави: синьо-жовті барви національного прапора, що походять від кольорової гами герба Галицько-Волинського князівства; утвердження європейського вектора розвитку.

Від Великого Князівства Литовського: європейську традицію місцевого самоврядування – Магдебурзьке право; Пересопницьке Євангеліє – видатну рукописну пам’ятку, на якій складають присягу президенти України.