Урочисті заходи «Навічно в пам`яті народній » проведено в Черкаському районі

14 лютого 2019, 12:39
Урочисті заходи «Навічно в пам`яті народній » проведено в Черкаському районіЯк повідомляють в Черкаській районній раді, проведено урочисті заходи з нагоди відзначення 75-ї річниці визволення Черкаського району від нацистських окупантів та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

У заходах взяли участь голова районної ради Олексій Собко, голова районної державної адміністрації, депутат обласної ради Анатолій Яріш, голова районної організації ветеранів України Лідія Косенко, голова районної організації воїнів-інтернаціоналістів Володимир Сафроненко, голови ветеранських осередків району, ветерани війни, працівники органів влади.

Урочисті заходи «Навічно в пам`яті народній » проведено в Черкаському районіЗ нагоди цих пам’ятних подій до учасників урочистостей звернувся голова районної ради Олексій Собко. Він зазначив, що визволення району від окупантів – це знаменна дата в історії нашого краю і в житті кожного з нас.

887 днів тривала окупація. Більше 10 тисяч жителів району загинуло. Визволення району тривало 84 дні і супроводжувалось жорсткими боями. За мужність і героїзм, проявлені в боях із ворогом в роки Другої світової війни 12 жителям району присвоєно звання Героя, а двох нагороджено трьома орденами Слави.

Своєю хоробрістю і героїзмом, відвагою та безмежною любов’ю до Батьківщини наші діди і прадіди всьому світові довели, що Україна ніколи не скориться загарбникам.

Урочисті заходи «Навічно в пам`яті народній » проведено в Черкаському районіУ ці дні ми віддаємо також шану тим солдатам і офіцерам, які з честю і гідністю виконували свій військовий обов’язок в Афганістані та на території інших держав.

Голова районної ради подякував усім присутнім ветеранам за проявлені мужність та героїзм.

Також до учасників урочистостей звернувся голова Черкаської райдержадміністрації, депутат обласної ради Анатолій Яріш, який зазначив, що життя – безперервний іспит на добро і зло.

І найбільше зло на землі – це війна, як би її не називали. І відомо всьому людству, що набільше зло принесли нацисти. Знає весь світ, що однією з наймаштабніших скорботних подій XX століття, однією з найпекучіших ран людства, була Друга світова війна, яка не обминула і нашу землю.

Урочисті заходи «Навічно в пам`яті народній » проведено в Черкаському районіДень 15 лютого також особливий. Цього дня закінчилася нарешті та відійшла в історію кривава бійня, що отримала назву «Афганська!». Саме 15 лютого 1989 року останній радянський солдат покинув територію Афганістану.

Скільки б не пройшло років і десятиріч ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю, розуму над безумством, гуманності над варварством. Адже, хіба можна забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє ще зовсім молоде життя заради щастя інших!

Урочисті заходи «Навічно в пам`яті народній » проведено в Черкаському районіПісля вітань голова районної ради та голова районної державної адміністрації вручили Почесні грамоти Черкаської районної ради та Черкаської районної державної адміністрації учаснику бойових дій Другої світової війни Дмитру Чембаю, учасникам бойових дій в Афганістані та головам первинних ветеранських організацій району.

Під час святкових урочистостей присутніх на заході вітали піснями аматорські колективи Черкаського району.