середа, березня 6, 2019

Майже 60% українців переконані, що децентралізація потрібна, - результати дослідженняДержава може звітувати про показники децентралізації, зокрема, щодо кількості громад чи площ територій, вкритих ОТГ, сотні нових опорних шкіл чи дитсадків, кілометрів доріг. Але першочергово для нас є важливішою оцінка українських громадян, на яких і спрямована реформа.
Збірна з пішохідного туризму – у ТОП-десятці кращих команд УкраїниЯк повідомляють у КЗ «Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради», 28 лютого – 3 березня 2019 року у смт Варва Чернігівської області проведено змагання з Кубку України серед юнаків з пішохідного туризму в приміщенні.

Єрківська ОТГ відмовилась від державних грошейЯк повідомляють у Єрківській об’єднаній територіальній громаді, вони відмовились від державних грошей, адже в змозі самі себе забезпечити.

Об’єднану громаду тут створили у 2015 році. Отримали занедбані навчальні заклади, амбулаторія була на межі закриття. Не було грошей навіть на ремонт доріг та вивіз сміття. Тепер же бюджет ОТГ складає 30 мільйонів гривень. Його наповнюють завдяки податкам від елеватора та кількох невеликих підприємств. Ці гроші раніше віддавали у район, тепер же – розпоряджаються на власний розсуд, відповідно до інтересів громади і потреб жителів.

Зміни в урядовій програмі «Доступні ліки» у 2019 році: що потрібно знати керівникам медичних закладів та лікарямВідповідно до Закону «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» громадяни України з 2020 року отримуватимуть гарантований, тобто на 100% оплачений державою, пакет медичних послуг та лікарських засобів. Згідно із Законом єдиним замовником медичних послуг і платником за їх якісне надання виступає Національна служба здоров’я України.

Проведено семінар «Запобігання та протидія проявам корупції»Як інформують у Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, днями проведено тематичний семінар «Запобігання та протидія проявам корупції» для публічних службовців області.

Його мета – підвищення професійного рівня та правової свідомості, формування фахового підходу до розуміння і застосування норм антикорупційного законодавства.