понеділок, травня 13, 2019

Держава інвестує 150 млн гривень для розбудови спортивних комплексів при закладах загальної середньої освіти. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 376.  

Фінансування спрямовуватиметься на будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт нинішніх спортивних залів, приміщень для фізкультурно-спортивних занять, плавальних басейнів, стадіонів, стрілецьких тирів, стрільбищ, спортивних полів, спортивних ядер, спортивних майданчиків, а також інших відкритих площинних споруд та їх комплексів.

13 травня 2019 року перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів особистий прийом громадян.

Жителі області зверталися до нього щодо надання матеріальної допомоги на лікування, допомоги в оформленні субсидії та захисту інтересів підприємців.

Допомогу на операцію Анатолію Гуріненку буде надано в разі схвалення депутатами рішення про збільшення коштів фонду для надання матеріальної допомоги. У питанні оформлення і отримання субсидії буде підготовлено відповідний лист зі зверненням про вирішення питання на адресу профільного департаменту облдержадміністрації.

 

У межах міжнародної виставкової діяльності 10 травня 2019 року Черкаський обласний художній музей презентує персональну виставку грецького художника з Афін Іоанніса Руссіса (Iωαννης Ρουσσης).

Народившись на грецькій рівнині Фессалія, проживаючи в Афінах, Іоанніс Руссіс відчуває себе громадянином Землі. Він особливо цінує глибину думки та аналітичність мови, захоплюється мистецтвом вираження природи, прозорістю світла Середземномор'я, лісом з мелодійним шелестом його листя, героїзмом і величністю скель, що протистоять дощам і снігам. Його зворушує наївність дитячих малюнків.

За словами начальника відділу освіти Соколівської сільської ради Наталі Дядило, створення системи позашкільного дозвілля дітей є одним із пріоритетних питань для громади. Для усіх дітей об’єднаної територіальної громади – а їх тут 337 – із 5 сіл, організовано підвезення шкільними автобусами  до опорного закладу, на базі якого діє розмаїття гуртків. Після школи діти можуть займатися тенісом, волейболом, баскетболом, легкою атлетикою, танцями, англійською мовою (із волонтером Корпусу Миру). А ще, найближчим часом,  тут планують створити шаховий клуб – і сподіваються, що, як це вийшло і з іншими секціями та гуртками, дітлахи, які тут займатимуться, ставатимуть переможцями районних та обласних змагань.

Станом на початок травня сума коштів, яка підлягає частковій компенсації вартості техніки та обладнання, за період грудень 2018 року та січень-березень 2019 року становить 128,09 млн грн. Така інформація надійшла від 10 уповноважених банків – Ощадбанк, ПриватБанк, Укрексімбанк, Укргазбанк, Райффайзен банк, Банк «Південний», Банк інвестицій та заощаджень, ПУМБанк, Індустріалбанк, Кредобанк.

Так, за звітний період програмою скористалося 709 сільгосптоваровиробників, якими придбано 1202 одиниці техніки та обладнання.

Варто підкреслити, що 22 квітня поточного року в рамках реалізації бюджетної програми оновлено Перелік вітчизняної сільськогосподарської техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету. До Переліку додано 2 124 нових найменувань техніки та обладнання, яких тепер налічується 11 374 від 163 заводів-виробників. Перелік заводів-виробників також збільшився на 22.