Черкаський обласний онкодиспансер отримав новий сучасний томограф

05 лютого 2020, 10:24

Комп’ютерний томограф фірми Philips на суму 24,5 млн грн закупили для онкологічного диспансеру за кошти обласного бюджету. Сьогодні обладнання встановили і медики готові приймати пацієнтів. Про це повідомив директор комунального закладу Віктор Парамонов під час зустрічі з головою Черкаської обласної ради Анатолієм Підгорним та заступником голови ОДА Юрієм Лесюком.

Комп’ютерний томограф виконує 128 зрізів і дослідження на ньому відповідають сучасним світовим клінічним протоколам. Раніше в диспансері використовувався 2-х зрізовий КТ, який на сучасному етапі не відповідає вимогам щодо стандартів обстеження.

Комп’ютерний томограф нового покоління має високу якість зображення, низьку дозу променевого навантаження (у 2-3 рази меншу, ніж давали апарати минулого покоління) та швидку реконструкцію зображень.

Медики запевняють, що на новому КТ для повного обстеження людини досить 5-7 хвилин. Це полегшує роботу і спеціалісти можуть обстежувати важких хворих із дихальною недостатністю, які надовго не можуть затримувати повітря, проте зображення можна отримати досить якісне.

За словами директора онкологічного диспансеру Віктора Парамонова, новий комп’ютерний томограф допоможе в лікуванні значно більшої кількості черкащан, оскільки його стіл розрахований на вагу тіла – до 200 кг, у той час як старий томограф – до 90 кг.

– Переконаний, що кількість врятованих життів у нашому онкодиспансері з придбанням нової медтехніки збільшиться. Цьому сприятиме і висока кваліфікація та великий професійний досвід наших лікарів.  Зауважу, що сьогодні маємо позитивні зрушення через те, що депутати обласної ради, обласна державна адміністрація, комунальні підприємства знайшли точки дотику й вирішили нагальні питання для області, – зауважив Анатолій Підгорний під час зустрічі.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/cherkaskiy-oblasniy-onkodispanser-otrimav-noviy-suchasniy-tomograf