Михайло Мушієк з робочим візитом відвідав Лисянський аграрний ліцей

14 лютого 2020, 10:31

Заступник голови обласної ради Михайло Мушієк з робочим візитом відвідав Лисянський аграрний професійний ліцей. Його мета – безпосередньо на місці ознайомитися з діяльністю навчального закладу, матеріально-технічною базою, фінансово-економічними показниками, перспективою розвитку тощо.

Зустрів заступника голови обласної ради і супроводжував закладом та знайомив із інфраструктурою ліцею його директор Олександр Яцюк, який зазначив, що загальний контингент учнів становить біля 300 осіб, які навчаються за галузями для потреб сільського господарства, будівництва і промисловості.

Ліцей має матеріально-технічну базу для підготовки спеціалістів: навчальне поле площею 232 га, в тому числі 181 – орної землі, відповідну техніку для обробітку цієї площі, спеціально оформлені кабінети зі спеціальних та загальноосвітніх предметів, лабораторії для вивчення автомобільних та тракторних двигунів, тракторів та автомобілів; слюсарну та будівельну майстерню.

Для практичного навчання та оволодіння навичками управління технікою обладнано автодром – 1000 кв.м і трактородром – 5000 кв.м.

У ході роботи заступник голови обласної ради відвідав учбові кабінети і лабораторії, спортивний зал, інші допоміжні приміщення. Відзначив, що матеріально-навчальна база ліцею за останні роки значно оновилася: проведено сучасний ремонт навчального корпусу, де в рамках ефективності енергозбереження замінено вікна і двері на металопластикові; перестелено підлогу, ряд кабінетів оснащені комп’ютерами та інтерактивними дошками, що дає змогу навчання проводити із застосуванням інноваційних технологій.

Підсумовуючи результати робочої поїздки, Михайло Мушієк зазначив, що в цілому заклад справив гарне враження. Педагогічний колектив на чолі з директором працюють не лише на підготовку робітничих професій, що затребувані на ринку праці, але прагнуть випереджати ці запити.

З цією метою навчальний заклад налагодив співпрацю з науково-виробничою фірмою «Урожай»: укладено договір про співробітництво. Вже сьогодні на базі ліцею створено навчально-виробничий комплекс «Сучасний фермер», придбано сучасну автомобільну та сільськогосподарську техніку, в тому числі й зарубіжну.

Це дало змогу залучити до навчання в ліцеї випускників із інших районів та областей України, проводити навчання та семінари для інженерно-педагогічних працівників інших навчальних закладів сільськогосподарського напрямку.

Окрім того, вже споруджено навчально-виробничу теплицю, де будуть з нового учбового року готувати робітників і спеціалістів для тепличних господарств. З цією метою отримано ліцензію та налагоджується співпраця з Уманським тепличним комбінатом, де таким фахівцям будуть тільки раді.

–Тобто, приклад діяльності Лисянського аграрного ліцею показує, що професійно-технічна освіта в державі, якщо нею опікуватися і шукати реальні запити на підготовку тих чи інших робітничих професій у взаємодії з роботодавцями, – життєздатна і необхідна, – зазначив заступник голови обласної ради Михайло Мушієк. – У такому разі її необхідно підтримувати і зберегти.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/mikhaylo-mushiek-z-robochim-vizitom-vidvidav-lisyanskiy-agrarniy-licey