Рятувальники Черкащини продемонстрували сили й засоби, які залучатимуть для ліквідації надзвичайних ситуацій

18 серпня 2020, 15:01

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко і заступник голови обласної ради Андрій Сегеда разом із керівництвом ЧОДА та Управління ДСНС провели огляд сил і засобів, що можуть залучатися  для ліквідації надзвичайних ситуацій різного характеру. 

 

Захід відбувся 18 серпня під час розгортання елементів пересувного пункту  управління та пункту життєзабезпечення на території черкаського аеропорту.

 

Надзвичайники показали  роботу групи піротехнічних робіт та підводного розмінування, відділення хіміко-біологічного захисту, відділення водолазних робіт, відділення безпілотних літальних апаратів, медичного та психологічного пунктів.

 

Зведений загін налічує 80 осіб. Та 35 одиниць техніки, яка працює по всій області. 20 машин, а саме УАЗи, АРСи, БТРи, БРДМи та інженерна машина розгородження - тривалий час перебували на консервації. Нині вони відремонтовані силами пожежних-рятувальників без залучення будь-яких підприємств.

Пересувний пункт управління (ППУ) створено на базі територіальних органів та аварійно-рятувальних формувань центрального підпорядкування ДСНС та є складовою системи управління в надзвичайних ситуаціях.

Наявність необхідних фахівців та техніки дозволить оперативно усувати наслідки надзвичайних подій техногенного та природного характеру, зокрема пов’язаних із лісовими пожежами та підтопленнями.

 


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/ryatuvalniki-cherkaschini-prodemonstruvali-sili-y-zasobi-yaki-zaluchatimut-dlya-likvidacii