У громадах затверджують і... не затверджують старост

08 грудня 2020, 08:32

В області завершилися місцеві вибори і за їх результатами проводяться установчі сесії, в порядку денному яких низка організаційних питань. Це, насамперед, ухвалення рішень щодо керівного складу, формування фракцій, постійних комісій тощо.

Особливістю нинішньої кампанії є затвердження старост населених пунктів, що входять до ОТГ, або старостинських округів, що об’єднують декілька сіл. Не завжди ці питання вирішуються одностайно. Уже є приклади, коли депутати ухвалюють рішення, з якими не завжди погоджуються жителі сіл, і навпаки – кандидатура, яка задовольняє мешканців, не затверджується депутатами.

Днями було проведено перші сесії депутатів Бужанської та Виноградської сільських рад на Лисянщині.

Керівниця Бужанської громади Валентина Стадник організаційні питання зазделегідь напрацювала з робочою групою новообраних депутатів. Тому на пленарному засіданні не лише обрали таємним голосуванням секретаря, але затвердили і заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючого справами та старост: у Жаб’янці – Володимира Володченка, у Тихонівці – Сергія Сича, у Кам’яному Броді – Віталія Гладченка, у Погибляку – Петра Ілюка, в Яблунівці – Любов Бабенко.

Дещо складнішою виявилася ситуація у Виноградській сільській раді. Її керівник Микола Демерза у ході пленарного засідання першої сесії подав кандидатури на посади старост. Однак депутати підтримали лише кандидатури старост сіл – Миколи Бурлаки (Мар’янівка), Валентини Паливоди (Рубаний Міст), Володимира Папірового (Федюківка). А от кандидатури на посади старост сіл Вотилівка, Ріпки, Босівка не знайшли одностайної підтримки.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/u-gromadakh-zatverdzhuyut-i-ne-zatverdzhuyut-starost