Депутати завершили розгляд питань першої сесії обласної ради, а також провели позачергову

10 грудня 2020, 14:44

Сьогодні депутати обласної ради відновили роботу першої сесії, зібравшись на друге пленарне засідання. Зареєструвалося у сесійній залі 55 депутатів, що цілком достатньо для кворуму. Вів пленарне засідання голова обласної ради Анатолій Підгорний.

У порядку денному значилося три питання, які не встигли розглянути на першому пленарному засіданні. Зокрема,  про утворення та обрання постійних комісій обласної ради; обрання голів постійних комісій та про утворення президії облради.

Однак, для ухвалення першого із трьох питань знайшлося лише 14 голосів, то відповідно не вистачило їх і для ухвалення наступних питань.

Після цього голова облради Анатолій Підгорний закрив засідання.

Далі після перерви розпочалася позачергова сесія, пропозицію скликати яку днями раніше внесла третина депутатського корпусу.

До порядку денного позачергової сесії було подано чотири питання: про внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2016 № 3-7/VII "Про структуру і чисельність виконавчого апарату обласної ради» та про обрання трьох заступників голови обласної ради окремо кожного.

Спочатку депутати запропонований проєкт порядку денного взяли за основу. А потім голова обласної ради Анатолій Підгорний вніс пропозицію виключити з порядку денного два питання – про структуру і чисельність виконавчого апарату обласної ради та про одного із трьох заступників.

Цю пропозицію було підтримано результативним голосуванням і порядок денний ухвалено в цілому.

Опісля депутати розглянули решту питань. Спочатку голова обласної ради відповідно до чинного законодавства запропонував для обрання заступником голови Михайла Мушієка із фракції політичної партії ВО «Батьківщина».

У результаті таємного голосування його кандидатура була підтримана 34 депутатами при необхідних 33.

Далі на ще одну посаду заступника голови було запропоновано Володимира Доманського (політична партія «Опозиційний блок – за життя»). За його кандидатуру проголосувало лише 26 депутатів. Цього виявилося недостатньо.

Затвердивши протоколи лічильної комісії, позачергова сесія також завершила свою роботу.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/deputati-zavershili-rozglyad-pitan-pershoi-sesii-oblasnoi-radi-takozh-proveli-pozachergovu