Засідання сесії Черкаської обласної ради перенесли на понеділок

17 грудня 2020, 18:00

Сьогодні, 17 грудня, відбулося засідання позачергової сесії обласної ради. Депутати мали утворити постійні комісії, обрати голів, ухвалити Регламент. Проте розгляд цих питань перенесли на понеділок, оскільки не вистачило кворуму для затвердження порядку денного вцілому.

На початку засідання в залі зареєструвалися лише 34 депутати, голова обласної ради Анатолій Підгорний зауважив, що ця сесія дуже важлива, бо, сформувавши постійні комісії, буде змога розглядати профільні питання, зокрема і бюджет області на 2021 рік. Якщо присутні на засіданні депутати не зареєструються, то вони не зможуть брати участь у роботі сесії.

- Перед засіданням була погоджувальна рада з керівниками фракцій, вони не висловили особливих зауважень, претензій чи пропозицій. Тому хочу зрозуміти для себе чому не всі депутати зареєструвалися. Якщо для того, щоб сесія була неефективною і робочі органи не були утворені, то це право депутатів, але окрім прав ми маємо ще й зобов’язання перед людьми, які за нас голосували, - зауважив очільник ради.

Депутат Олександр Вельбівець попросив головуючого оголосити перерву на 10 хвилин, аби почекати тих депутатів, які наразі не прибули на засідання, тоді вся фракція зможе зареєструватися й ефективно взяти участь у роботі сесії.

Головуючий оголосив перереєстрацію, тоді в залі зареєструвалися 47 депутатів. Опісля прийняли порядок денний за основу. У ході засідання депутати озвучили свої пропозиції та зауваження до деяких положень Регламенту й до питання Про утворення президії обласної ради в порядку денному.

Після обговорення в залі, лише 30 депутатів проголосували за порядок денний вцілому. Такої кількості голосів для прийняття рішення недостатньо, тому після перерви головуючий оголосив про перенесення засідання на понеділок.  


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/zasidannya-sesii-cherkaskoi-oblasnoi-radi-perenesli-na-ponedilok