Роман Сущенко здійснив робочий візит у КЗ "Черкаська санаторна школа"

22 грудня 2020, 15:34

Перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко відвідав Черкаську санаторну школу Черкаської обласної ради, де ознайомився з матеріально-технічною базою навчального закладу. Його зустріли і супроводжували директор школи Людмила Шарапа і голова батьківського комітету Владислав Боєчко.

Директорка школи Людмила Шарапа розповіла про унікальний педагогічний та медичний колективи, їх багаторічні надбання, адже наступного року заклад відмічатиме уже піввіковий ювілей. Вона також повідала про успіхи і здобутки вихованців школи, про методики навчання та лікування учнів з вадами опорно-рухової системи, на оздоровленні яких спеціалізується цей заклад.

Разом з тим, висловила стурбованість, що досі залишаються не врегульованими окремі положення нового Закону України «Про повну загальну середню освіту», прийняті Верховною Радою 16 січня 2020 року. (Згідно з пп. 8 пункту 3 Прикінцевих положень проекту Закону, з 2020 року санаторні школи (санаторні школи-інтернати) мали припинити набір учнів до 1-9 класів).

Тоді батьки і педагоги добилися відтермінування зміни профілю навчального закладу. Велику допомогу у цьому і підтримку колективу надав депутатський корпус та голова обласної ради Анатолій Підгорний. Але на законодавчому рівні поки що змін не відбулося.

Роман Сущенко оглянув навчальні класи і кабінети, поспілкувався з дітьми та вчителями, ознайомився з обладнанням спеціальних кабінетів, спортзалу, басейну та процедурними приміщеннями.

Керівниця школи запросила оглянути також шкільну бібліотеку, створений нещодавно музей, у якому розміщено атрибути патріотичного виховання, передані військовослужбовцями, які захищають нашу незалежність на сході України.

Але певною родзинкою, з якою ознайомили гостя, були відвідини класу, де велика увага приділяється комп’ютерній грамотності учнів, залучення їх до занять у гуртках робототехніки. Команда учнів школи з робототехніки «BrainsON» продемонструвала свої здобутки, з якими неодноразово ставала переможцем обласних змагань з робототехніки, чемпіоном України у фестивалі FIRST® LEGO® LEAGUE, а також займала призові місця на міжнародних змаганнях.

На завершення робочої зустрічі Роман Сущенко, виконуючи доручення голови обласної ради Анатолія Підгорного, привітав її вихованців, вчителів та лікарів з прийдешніми Різдвяними і Новорічними святами та передав школі унікальну колекцію книг, зібрану нашою землячкою, народним депутатом «Європейської Солідарності» Іриною Геращенко.

«Переконаний, що розмаїття авторів, мов, барв та знань, які насичують цю колекцію, подарує обдарованим та красивим дітлахам нові сенси, вмотивує їх на цікаві рішення і знайде відгук у кожному дитячому та й дорослому серці, яке б’ється у стінах цього унікального навчального закладу», – наголосив Роман Сущенко та зауважив, що закликатиме усіх небайдужих стати на захист навчальних закладів такого типу.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/roman-suschenko-zdiysniv-robochiy-vizit-u-cherkasku-sanatornu-shkolu