Вшанували пам'ять про Духовного Батька українського народу – Тараса Шевченка

09 березня 2021, 16:42

Традиційно 9 березня 2021 року в селі Шевченковому з нагоди дня народження Тараса Шевченка відбулися урочисті. Цієї весняної пори, у цьому краї, саме цього дня відзначається 207-ма річниця, коли вперше подав голос майбутній Кобзар, майбутній Пророк українського народу, революціонер і демократ, який своє життя присвятив боротьбі за волю і права своїх земляків.

Тарасову малу батьківщину відвідав перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко, де на знак глибокої шани разом із керівниками Звенигородського району Юрієм Піковським та Сергієм Струком, сільським головою Сергієм Смальком, місцевими жителями і представниками громадськості поклали квіти до монументу Т. Г. Шевченку, що височіє в центрі села, а також поклали квіти і вклонилися могилам батька Григорія Івановича, а згодом і матері Катерини Якимівни, завітавши на родинну садибу.

Опісля Роман Володимирович оглянув експозиції із життєвого шляху Тараса Шевченка у літературно-меморіальному музеї-садибі, екскурсію по яких провела генеральний директор Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» Людмила Шевченко.

Водночас, гості ознайомилися із дуже цікавою виставкою знакових картин місцевого художника-різьбяра Василя Гелетка, приурочених Тарасу Шевченку, а також на теми його геніальних творів.

Із великою увагою і захопленням всі присутні прослухали тематичні пісні у виконанні заслуженого артиста України Тараса Силенка, який завітав з нагоди чергової річниці від дня народження Духовного Батька українського народу, Людини-Велета, постать, і Слово якого мають особливу силу над нами.

На завершення візиту Роман Сущенко залишив відгук-враження у Почесній Книзі відвідувачів музею.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/vshanuvali-pamyat-pro-dukhovnogo-batka-ukrainskogo-narodu-tarasa-shevchenka