На святій духовній вершині українства вшанували Тараса Шевченка

10 березня 2021, 15:51

10 березня 2021 року перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко та голова облдержадміністрації Олександр Скічко відвідали м. Канів, де на Чернечій горі  покоїться прах Великого Кобзаря –Тараса Григоровича Шевченка.

Вони разом з представниками місцевої влади, жителями та гостями міста поклали квіти до могили Пророка української нації.

Представники духовенства різних релігійних конфесій помолилися за упокій душі Тараса Григоровича, виголосили спільну молитву за всіх, хто боровся і бореться за незалежність нашої батьківщини.

Перед присутніми виступили голова облдержадміністрації Олександр Скічко і перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко.

Звертаючись до присутніх, Роман Володимирович, зокрема, наголосив, що у ці березневі дні ми вшановуємо Батька української політичної нації – Великого Кобзаря, який добре знав вагу і вплив Слова.

Слова, з якими і сьогодні, захищаючи нашу батьківщину, гинуть бійці. Кіборги, які до останнього подиху життя боронили Донецький аеропорт, вмирали зі словами Шевченка.

Політв’язні, які сьогодні перебувають у російських буцегарнях, згадують слова Шевченка.

Завершуючи виступ, Роман Сущенко процитував слова Кобзаря із поеми «Кавказ»:

І вам слава, сині гори, кригою окуті.

І вам, лицарі великі, Богом не забуті.

Борітеся – поборете,

Вам бог помагає!

За вас правда, за вас сила

І воля святая!

Опісля виступів учасники заходу поклали квіти і до пам’ятника Олексі Гірнику, який кілька десятирічь тому здійснив акт самоспалення в ім’я незалежної України. А потім відвідали будинок-музей Т.Г.Шевченка.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/na-svyatiy-dukhovniy-vershini-ukrainstva-vshanuvali-tarasa-shevchenka