В обласному центрі відзначено День українського добровольця

12 березня 2021, 11:56

Сьогодні біля пам’ятного знаку, що встановлено у Соборному сквері, з нагоди Дня українського добровольця зібралися представники органів влади, громадських організацій антитерористичної операції та родини загиблих воїнів АТО.

Участь у заходах взяли заступник голови обласної ради Сергій Лісовий, заступник голови облдержадміністрації Лариса Кошова, секретар міської ради м. Черкаси  Юрій Тренкін, представники громадськості, жителі обласного центру.

На пам’ятному знаку  портрети 20-ти черкащан – учасників АТО, які загинули, захищаючи суверенітет і незалежність України у тривожному 2014 році.

Біля знаку встановлено Державний Прапор України, прапор Черкаської області, міста Черкаси.

На початку представники релігійних конфесій провели спільний молебень за здоров’я живих та літію за загиблими захисниками України.

Потім до присутніх звернувся голова громадського об’єднання «Черкаський союз учасників АТО» Олексій Колісник, який підкреслив, що будь-яким справжнім громадянином керує внутрішня необхідність захищати свою рідну сім’ю, землю, країну. Наші черкаські добровольці були у числі тих, хто швидко відгукнувся на буремні події лютого 2014-го. Це кращі з кращих синів України. На жаль, не всі вони повернулися додому.

Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих, хто за вагою здійснених особистих рішень та обраного добровільно обов’язку посідають особливе і почесне місце в нашому житті.

На знак вдячності за жертовність, за стійку громадянську позицію учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку добровольцям Черкащини.

Довідково.

День українського добровольця – свято на честь українських добровольців відзначається в Україні 14 березня. В цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

За відповідну постанову №4261 «Про встановлення Дня українського добровольця» на пленарному засіданні українського парламенту проголосував 231 народний депутат.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/v-oblasnomu-centri-vidznacheno-den-ukrainskogo-dobrovolcya