Завдання влади – створити всі умови для сільської медицини

12 березня 2021, 16:22

Сьогодні в обласному центрі у рамках програми Президента України, що спрямована на розвиток охорони здоров’я в сільській місцевості, в урочистій обстановці було передано нові автомобілі, що від завтра будуть працювати в 12-ти територіальних громадах області. Загальна вартість цих авто – 5 млн 944 тис. грн.

Участь у заходах взяли голова облдержадміністрації Олександр Скічко і перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко.

Ці автівки передаються в територіальні громади Жашківщини, Канівщини, Лисянщини, Чорнобаївщини та Уманського і Черкаського районів. До кінця березня ще до шести сільських амбулаторій поїдуть нові службові авто, які вже закуплено.

Вручаючи ключі представникам громад, голова облдержадміністрації Олександр Скічко наголосив, що взагалі у 2021 році у нас у пріоритеті – медична галузь. Ми будуємо амбулаторії та поступово закуповуємо для них автомобілі. І це позитивні зрушення, які варто відмітити. Цього року Черкащина подала кілька проектів, що стосуються галузі охорони здоров’я в рамках фінансування ДФРР. Ми сподіваємося, що ці проекти пройдуть, адже це стосується обласних закладів, зокрема, обласної лікарні і кардіоцентру. Завдання влади – створити всі умови для кращої роботи медичних працівників.

У цілому завдяки програмі підтримки розвитку медицини на селі в області збудували 17 нових амбулаторій, у 5 лікарнях проведено капітальний ремонт, закуплено 55 нових авто. У селах Черкащини почали активно застосовувати телемедицину.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/zavdannya-vladi-stvoriti-vsi-umovi-dlya-silskoi-medicini