Щоб приймати літаки, аеропорт потребує завершення робіт

18 березня 2021, 12:21

За участі першого заступника голови обласної ради Романа Сущенка, заступника голови обласної ради Сергія Лісового та  голови постійної комісії з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства обласної ради Олег Петренко, на території аеропорту проведено розширену нараду щодо вирішення низки питань із завершення робіт, що дозволять запрацювати черкаському летовищу.

Нараду провів голова облдержадміністрації Олександр Скічко, у якій також взяли участь представники зацікавлених сторін, а саме: підрядника, що виконував роботи на злітно-посадковій смузі, замовників – Департаментів житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації, власників в особі директора КП «Аеропорт Черкаси» Черкаської обласної ради Івана Далібожака, Державіаслужби України, Украероруху та інших.

Нагадаємо, що у 2018 році розпочалися інтенсивні роботи з відновлення злітно-посадкової смуги. Однак впродовж наступних років ремонти і подальша реконструкція аеропорту була припинена.

А нещодавно стало відомо, що через це призупинено діяльність і диспетчерської служби Аеропорту «Черкаси».

Учасники наради спочатку візуально оглянули стан злітно-посадкової смуги, територію аеродромного комплексу, а потім обговорили ситуацію. За результатами було визначено необхідний комплекс робіт і дій, які мають виконати зацікавлені сторони: підрядники, замовники, служби, що пов’язані з авіаперевезеннями тощо.

Визначено комплекс першочергових робіт та терміни їх виконання. Зокрема, потребує облаштування руліжна доріжка, перон та встановлення світлосигнального обладнання, які повинні відповідати певним вимогам і критеріям. Після виконання цих робіт буде відновлена робота і диспетчерської.

Окрім того, потрібно ще закупити деяке обладнання для пожежної безпеки. Варто також зауважити, що певним тягарем комунального підприємства «Аеропорт Черкаси» є ще й борги з податку на додану вартість, перед Пенсійним фондом, земельний податок, що дісталися йому у спадок.

У загальному учасники наради прийшли до висновку, що при виконанні низки організаційних та юридично-правових питань, забезпеченні джерел фінансування, черкаський аеропорт має всі шанси запрацювати. 

Багато надій у цьому покладається на те, що черкаське летовище включено до Національної стратегії розвитку України на 2022 рік, де окремо прописано відновлення аеропортів, серед яких значиться і черкаський.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/schob-priymati-litaki-aeroport-potrebue-zavershennya-robit