Бюджетна комісія погодила зміни до обласного кошторису, проєкт нової програми підтримки діяльності органів виконавчої влади та низку інших питань сесії обласної ради

21 квітня 2021, 16:15

Голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Ігор Віштак провів засідання, на якому члени комісії погодили низку питань і рекомендували їх на пленарне засідання сесії обласної ради.

У роботі комісії взяли участь голова обласної ради Анатолій Підгорний, голова облдержадміністрації Олександр Скічко, заступники голови обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, окремих відомств центральних органів влади.

На початку присутні привітали з ювілейним днем народження колегу, депутата обласної ради Олександра Вельбівця, а голова обласної ради Анатолій Підгорний вручив йому спільну Почесну грамоту Черкаської облдержадміністрації і Черкаської обласної ради за активну депутатську діяльність та вагомий внесок у розвиток місцевого самоврядування.

Далі члени постійної комісії затвердили її порядок денний та приступили до обговорення питань.

Одним із перших було погоджено затвердження звіту за 2020 рік із проведення моніторингу виконання Плану реалізації Стратегії розвитку Черкаської області на період 2018-2020 роки та звіту з оцінки результативності виконання Плану реалізації Стратегії розвитку Черкаської області на період 2018-2020 роки.

Взято до відома результати виконання рішення обласної ради від 16.12.2016 № 10-2/VIІ «Про програму підтримки діяльності органів виконавчої влади на 2016-2021 роки» (зі змінами) та підтримано новий проєкт цієї програми на 2021-2025 роки.

У зв’язку з прийняттям рішення обласною радою про заснування стипендії голови Черкаської обласної ради обдарованим дітям області члени комісії погодили внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2021 рік, у якій мають бути відображені ці зміни.

Далі було заслухано інформацію директорки Державного архіву Черкаської області Тетяни Клименко про виконання Програми створення обласного страхового фонду документації на 2016-2020 роки. У результаті обговорення  погоджено внесення змін щодо продовження її дії до 31.12.2021 року та рекомендовано підготувати нову редакцію такої програми на наступні роки.

Тривале обговорення викликали зміни до рішення обласної ради від 24.12.2020 № 4-8/VIII «Про обласний бюджет Черкаської області на 2021 рік», але, врахувавши пропозиції окремих членів комісії щодо виділення коштів на Територіальну оборону, проєкт рішення було підтримано одноголосно та рекомендовано подати до порядку денного сесії.

Багато запитань до директорки Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталії Кравченко викликало питання про делегування повноважень Черкаській обласній державній адміністрації щодо відбору фінансової установи. Зокрема, їх цікавили умови запозичень коштів на потреби області, їх обсяги, як погашатимуться ці запозичення тощо. Отримавши пояснення і аргументацію щодо ухвалення такого рішення, яке супроводжувалося показом відео, члени комісії підтримали запропонований проєкт рішення з наступним розглядом його в сесійній залі.

Члени постійної комісії також підтримали проєкт рішення про внесення змін до Положення про порядок та умови надання одноразової грошової допомоги громадянам за рахунок коштів обласного бюджету, а саме щодо терміну дії документу, який підтверджує потребу в цій допомозі, не пізніше 12 місяців до подачі заяви на її отримання. Це рішення також рекомендовано до розгляду на пленарному засіданні сесії 23 квітня.

На завершення роботи присутні заслухали та взяли до відома декілька інформацій: Департаменту будівництва облдержадміністрації – щодо будівництва притулку для утримання тварин у місті Умань та об’єкту «Реконструкція стадіону «Шахтар» у м. Ватутіне; управління майном виконавчого апарату обласної ради – щодо надходжень до загального фонду обласного бюджету коштів від орендної плати за користування майном, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області; а також Управління запобігання та виявлення корупції і взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації щодо проведеної роботи.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/chleni-byudzhetnoi-komisii-pogodili-zmini-do-oblasnogo-koshtorisu-proekt-novoi-programi-pidtrimki