Президія сформувала порядок денний сесії

22 квітня 2021, 08:34

Члени Президії сформували порядок денний пленарного засідання обласної ради, яке відбудеться 23 квітня. Засідання відбулося під керівництвом голови обласної ради Анатолія Підгорного.

 

Порядок денний складається із 14 питань управління майном. Серед них призначення на посади керівників комунальних підприємств “Аеропорт Черкаси ЧОР” та “Аптека №182” ЧОР.  Наявні і проєкти рішень про прийняття, передачу та списання комунального майна, надання Чорнобаївській ЦРА №35 та Канівській ЦРА № 91 дозволів на передачу майна в суборенду.

 Також у майновому блоці є питання про зміну найменування двох коледжів в Умані, через нововведення у законодавстві. Заплановане внесення змін до Порядку списання об’єктів комунальної власності, внесення змін до рішення обласної ради про участь у заснуванні Центру  перепідготовки та підвищення кваліфікації. Серед іншого в порядку денному також є проєкт рішення про реорганізацію КП “Черкасиоблкіно.”

Окрім блоку управління майном на розгляд сесії виноситься ще 35 проєктів рішень із різних сфер життєдіяльності. Зокрема, депутати розглядатимуть низку обласних програм:

  •  підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2023 року;
  • забезпечення техногенної та пожежної безпеки на території області, вжиття заходів щодо ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій на 2021-2023 рр.;
  • підтримки діяльності органів виконавчої влади на 2021-2025 рр.;
  • “Розвиток медичної допомоги методом трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів в Черкаській області на 2021-2022 рр.;
  • “Окремі заходи у сфері охорони здоров’я Черкаської області на 2021-2023 рр.;
  • “Підтримка системи медичної статистики Черкаської області на 2021-2022 роки”.

Також депутати розглядатимуть внесення змін до низки рішень обласної ради. Зокрема, до програми економічного і соціального розвитку у зв’язку з прийняттям рішення про заснування стипендій голови обласної ради обдарованим дітям області. До останнього рішення також плануються зміни, щоб діти, яким виповнилося 18 років у той період, коли вони можуть отримувати стипендію, мали виплати до кінця року, а не лише до настання повноліття.Внесення змін до програми підтримки закладів вищої освіти також розглядатимуть  на засіданні. 

Обласні обранці розглядатимуть проєкт рішення про заснування премії молодим науковцям області. У порядку денному також питання внесення змін до програм” “Власний дім”, “Турбота”, розвитку фізичної культури та спорту тощо. Водночас зміни до програми поліпшення кінообслуговування депутати не підтримали ні під час засідання профільної комісії, ні під час Президії.

Серед інших питань - внесення змін до рішення обласної ради “Про комісію із присудження премії ім. Д. Нарбута” та до рішення “Про заснування стипендії перспективним та провідним спортсменам області”. Депутати також розглядатимуть продовження на рік програми обласного страхового фонду документації, внесення змін у додатки програми охорони навколишнього середовища, проєкт рішення про території та об’єкти природно-заповідного фонду та погодження проєкту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Христинівка.

Під час засідання Президії депутати також погодили внесення до порядку денного сесії проєкту змін до бюджету області, зміни до положення про порядок та умови надання одноразової грошової допомоги громадянам та про делегування повноважень Черкаській ОДА щодо відбору фінансової установи.

Обласні обранці на пленарному засіданні розглянуть зміни й до рішення про почесну відзнаку “За заслуги перед Черкащиною” та погодять кілька клопотань про нагородження грамотами ВРУ.

Також заслухають інформацію Департаменту будівництва ОДА щодо не введених в експлуатацію об’єктів, роботи на яких розпочалися у 2015-2020 рр. та про виконання коштів субвенції з держбюджету на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання доріг за 2020-ий рік, інформацію управління запобігання та виявлення корупції і взаємодії з правоохоронними органами Черкаської ОДА про проведену роботу та виявлені порушення


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/prezidiya-sformuvala-poryadok-denniy-sesii