У Чигиринській громаді планують відкрити фелт-майстерню, аналогів якій немає на Черкащині

14 травня 2021, 10:30

Із цим проєктом комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Чигиринської міської ради перемогла у грантовій програмі Фонду родини Нечитайла «Соціальні майстерні Черкащини та Миколаївщини»

- Проєкт відкриття на базі нашого центру фелт-майстерні декоративно-прикладного мистецтва «Мій теплий СВІТ» одержав підтримку фонду, загальний бюджет - 200 тисяч гривень, - констатує директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Чигиринської міської ради Олена Гейван-Лобова. – Проєкт є інноваційним не тільки для нашої громади, але і для Черкащини загалом. Це новий напрямок освітньо-корекційної роботи, що поєднає 7 напрямів творчості в одній локації для всебічного розвитку дітей з особливими потребами та інвалідністю в інклюзивних групах. У майстерні діти зможуть навчитись в’язати спицями та гачком, валяти пряжу, здобудуть навики вузлового плетіння (макраме), виготовлення ляльок, картин та виробів з пряжі. Фелт-майстерня «Мій теплий СВІТ» стане творчим інклюзивним простором, який сприятиме дітям із особливими потребами подолати власні страхи, ізольованість, навчитись взаємодіяти з однолітками через творче самовираження.

- Кошти фонду буде витрачено на обладнання та матеріали, кошти на ремонт приміщення для облаштування майстерні депутати Чигиринської міської ради виділили із бюджету громади, - інформує міський голова Віктор Харченко. - Оперативному проведенню ремонтних робіт сприяють  ФОП Володимир  Цівіна та депутат міської ради Степан Буханець. Сьогодні ремонт триває, замовлено меблі та  технічне обладнання.

Відкрити фелт-майстерню «Мій теплий СВІТ» планують до Дня захисту дітей. Протягом першого року існування проєкту у майстерні займатимуться  понад 50 дітей з особливими потребами.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/u-chigirinskiy-gromadi-planuyut-vidkriti-felt-maysternyu-analogiv-yakiy-nemae-na-cherkaschini