Черкащан запрошують на на авторську екскурсію «Золото Великої Скіфії»

21 травня 2021, 12:38

Черкаський обласний краєзнавчий музей Черкаської обласної ради влаштовує екскурсію «Золото Великої Скіфії» у неділю, 23 травня, о 12:00.

Під час екскурсії  відвідувачі можуть дізнатися про унікальні скіфські пам’ятки на території нашого краю, про неповторний злет скіфського мистецького стилю, почути давні плітки віком дві з половиною тисячі років щодо скіфського прокляття, побачити золотих грифонів – охоронців давніх скарбів та справжнє золоте знаряддя ритуального убивства.

- Ми разом з Вами спробуємо відповісти на запитання «Чи можна про долю Тараса Шевченка сказати «Розкопки і… - решта життя» та подискутуємо про золоту удачу у житті науковців-археологів. На Вас чекатимуть також фото і відеодемонстрації з найцікавіших розкопок курганів нашого краю та про коштовні скіфські артефакти з Черкащини, які потрапили в інші музеї України. Не оминемо і тему скіфських військових символів-оберегів, - додають у музеї.

Авторську екскурсію проводить завідувач сектору археології ЧОКМ Сиволап Л.Г. з дотриманням усіх протиепідеміологічних рекомендацій.
Довідки за телефоном: 0970983676.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/cherkaschan-zaproshuyut-na-na-avtorsku-ekskursiyu-zoloto-velikoi-skifii