Боротьба з корупцією, безпека, профілактика злочинності, підтримка регіональних ЗМІ: на сесії облради затвердили низку програм і звернень

07 червня 2021, 08:56

Пленарне засідання сьомої сесії восьмого скликання Черкаської обласної ради виявилося конструктивним та продуктивним: за менше ніж півтори години роботи розглянули більше двадцяти питань, серед яких – і дуже важливі для економіки і соціальної сфери області. Таку оцінку сесії облради  дав у коментарі «Прочерку» голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Як завжди, на початку сесії було виділено годину на заяви фракцій, проте, частина із них цією можливістю не скористалися. Найбільше промовців було від «Європейської солідарності» – вони виступали на підтримку проєктів звернень облради. Депутатка Оксана Циганок виступила на підтримку чеченців, які воювали за Україну в російсько-українській війні, а тепер потрапляють під санкції РНБО або й висилаються за кордон. Депутат Олександр Радуцький схарактеризував як незаконне будівництво елеватора в Черкасах поблизу річпорту; він звернувся із заявою до правоохоронних органів. Представниця ОПЗЖ Людмила Сущенко присвятила свій виступ проблемі закупівлі лінійного прискорювача для онкодиспансеру, підтримавши придбання апарату в лізинг.

Під час сесії депутати затвердили Антикорупційну програму облради на 2021-2023 роки, обласну програму забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб із їх числа на 2021-2023 роки, обласну соціальну програму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2025 роки, комплексну програму розвитку та функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на 2021-2025 роки, а також положення про інтегровану загальнообласну систему відеоспостереження та відеоаналітики «Безпечна Черкащина». Також було внесено зміни до низки інших програм.

Дискусію викликала обласна програма сприяння діяльності управління патрульної поліції в Черкаській області. Так, депутат Олександр Вельбівець зазначив, що патрульна поліція має фінансуватися із державного бюджету, а не з обласного, котрий наразі мусить заощаджувати навіть на охороні здоров’я. Проте, з огляду на велике значення діяльності патрульної поліції для забезпечення правопорядку на Черкащині, депутати вирішили все-таки підтримати програму сприяння цій службі.

Наостанок депутати проголосували за звернення до керівництва країни щодо спрощення оформлення і переоформлення субсидій, щодо забезпечення функціонування ліцеїв у територіальних громадах та щодо створення Державного фонду підтримки регіональних засобів масової інформації.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/borotba-z-korupcieyu-bezpeka-profilaktika-zlochinnosti-pidtrimka-regionalnikh-zmi-na-sesii-oblradi