Сесія затвердила низку обласних програм

26 листопада 2021, 20:09

На засіданні дев’ятої сесії Черкаської обласної ради депутати затвердили усі обласні програми порядку денного, а саме: 

– Обласну програму розвитку громадянського суспільства на 2022-2026 роки. Метою програми є створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства, підвищення громадянської активності та посилення взаємодії органів місцевого самоврядуванні області з інститутами громадянського суспільства для формування та реалізації державної й регіональної політики. 

 

— Регіональна програма інформатизації Черкаської області на 2022-2024 роки «Цифрова Черкащина». Метою програми є перетворення цифрових можливостей в один з факторів підвищення рівня життя населення та соціально-економічного зростання області. За допомогою процесів цифрової трансформації в Черкаській області успішно розвиваються цифровізовані громади, де можна швидко і зручно отримати будь-яку послугу онлайн, почати свою справу онлайн, спілкуватись з посадовцями онлайн, також локальна влада є повністю цифровізованою.

— Обласна цільова Програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2022-2027 роки. Її реалізація  дасть можливість поліпшити житлові умови 163 сім’ям. У межах Програми заплановано побудувати та реконструювати 40 житлових будинків загальною площею 3 316 кв. метрів, придбати 48 будинків загальною площею 3 860 кв.метрів, підключити до мереж 75 будинків. 

— Програма сприяння виконанню повноважень Черкаської обласної ради на 2022-2026 роки. Метою програми є створення належних умов для ефективного здійснення депутатами своїх повноважень, сприянням їм у вирішенні проблемних питань та доручень виборців. 

Також депутати підтримали зміни до обласної програми «Безбар’єрна Черкащина». Вони необхідні для  поглиблення інтеграції людей з інвалідністю, створення безперешкодного фізичного оточення, усунення комунікаційних, будівельних, інформаційних та інших перешкод. Створення умов для інклюзивного простору можливе і необхідне шляхом залучення людей з інвалідністю та громадських організацій, які представляють їхні інтереси.

Внесли зміни і до обласної програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2023 року».

Зокрема йдеться про зміну назви навчального предмета «Захист Вітчизни» на «Захист України», відповідно до положень Стратегії національно-патріотичного виховання та, враховуючи звернення депутата Черкаської обласної ради Оксани Циганок, щодо необхідності придбання навчальних кабінетів предмета „Захист України“.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/sesiya-zatverdila-nizku-oblasnikh-program