Депутати погодили спрямування коштів на виготовлення ПКД по реконструкції медзакладу

09 грудня 2021, 18:02

Члени постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів під час засідання 8 грудня підтримали розпорядження ЧОДА щодо спрямування 450 тисяч гривень на виготовлення ПКД та отримання експертного звіту для низки об’єктів по реконструкції обласної лікарні.

Зокрема, йдеться про капітальні ремонти: нежитлового 2-поверхового приміщення, корпусу №3, кисневої станції, харчоблоку та централізованого стерилізаційного відділення, пральні та патлабораторії. Також кошти спрямували на виготовлення ПКД технічного переоснащення газифікатора, реконструкції архіву, благоустрою території й будівництва готелю медзакладу по вул. 30 років Перемоги, 16.

Це питання викликало активне обговорення в залі. Так, Олександр Вельбівець запитав за які кошти планується потім будувати зазначені об’єкти.

- Це буде окрема державна програма по всій Україні і у виграші буде та область, де швидше зроблять відповідні проєкти, - пояснила заступниця голови ОДА Галина Колосюк.

Зауважимо, що на форумі «Україна 30. Децентралізація» заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенк заявив, що у 2022 році з державного бюджету планується витратити орієнтовно 20 млрд гривень на реконструкцію обласних лікарень для дітей і дорослих.

- Реконструкція цього об’єкту для області справді важлива і потрібна. Однак такий проєкт обов’язково повинен містити і модернізацію теплових мереж, перехід на альтернативні джерела тощо. Також вважаю, що до обговорення подібних ініціатив потрібно залучати депутатів ще на перших етапах, адже ми представники громади і якщо матимемо повну інформацію про стан справ, то такі питання вирішуватимуться швидше і спільна робота для розвитку області буде набагато ефективнішою, - прокоментував Олександр Вельбівець.

 


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/deputati-spryamuvali-koshti-na-vigotovlennya-pkd-po-rekonstrukcii-medzakladu