Черкащани вшанували загиблих в Афганській війні

15 лютого 2022, 13:05
Представники обласної та міської влади разом із ветеранами та небайдужими вшанували загиблих, поклавши квіти до монумента. Участь в урочистостях взяв заступник голови обласної ради Михайло Мушієк.
Нагадаємо, сьогодні, 15 лютого відзначаємо День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. А 33 роки тому в цей день останній солдат колишньої радянської армії покинув Афганістан.
- Сьогодні зібралося багато небайдужих до цих подій. Вони прийшли, щоб подякувати вам і поклонитися нашим загиблим землякам та і всім українцям, - сказав голова Черкаської міської спілки ветеранів Афганістану Борис Карганов і додав. - З огляду на останні події, ми вирішили своїми силами створити добровільне об'єднання, аби за необхідності бути готовими допомогти в обороні нашої землі.

Додатково: Афганська війна тривала 10 років із 1979 по 1989 роки. 25 грудня 1979-го радянські війська висадилися в Афганістані на летовищах Кабула, Баграма і Кандагара. Приводом для вторгнення стало бажання тогочасного керівництва Кремля змінити очільника Афганістану – Аміна. Це поглибило протистояння всередині країни, яке переросло в громадянську війну.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/cherkaschani-vshanuvali-zagiblikh-v-afganskiy-viyni