20 лютого - День пам'яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2022, 13:38

Депутати обласної ради, представники облдержадміністрації та міської ради разом із небайдужими громадянами вшанували загиблих Героїв Революції Гідності  хвилиною мовчання та поклали квіти до монумента "Борцям за волю України".

Нагадаємо, 20 лютого 2014-го розпочалося найзапекліше протистояння між майданівцями й тодішнім режимом. З 18 по 20 лютого загинула найбільша кількість активістів - 78, а після 20-го ще 20. Саме їх згодом назвали "Небесною Сотнею", а з 2015-го відзначаємо День пам'яті на державному рівні.

Серед борців за свободу нашого народу, які стояли на майдані до останнього подиху, було й семеро черкащан.

- Трагічні події розпочалися ще 22 січня, коли загинули перші майданівці. Однак за ці кілька місяців активісти довели тодішній владі, що наші люди можуть стояти до смерті за волю свого народу. Дякую всім нашим районам області за підтримку. Звідти поетапно везли людей нам на підмогу. Адже тоді, окрім барикад, було ще багато завдань. Зокрема, черкащани охороняли периметр нашого містечка, ходили в дозори, на чергування в лікарні тощо. Було важко. Кожного разу, відправляючи хлопців, ми не знали повернуться вони чи ні. Люди, які загинули, вони справді не знали, що йдуть на смерть. Ніхто не міг подумати, що в "Беркуту" підніметься рука на наших дітей, - пригадує  Тетяна Богомол, коменданта наметового містечка від Черкащини на Євромайдані в Києві. Також вона подякувала батькам активістів за те, що виховали таких дітей, а присутнім, - що не забувають про ці події й пам'ятають своїх земляків.

Читайте новини та дивіться більше фото на офіційній сторінці у Facebook.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/20-lyutogo-den-pamyati-geroiv-nebesnoi-sotni