Незабаром іноземні клініки почнуть приймати тяжкопоранених українських військових

05 квітня 2022, 11:24

Голова Комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький повідомив, що незабаром іноземні клініки почнуть приймати тяжкопоранених українських військових. Закон, який надає відповідний дозвіл, Верховна Рада ухвалила минулого тижня. Наразі очікуємо на підпис документу Президентом Володимиром Зеленським.

- Ми дуже вдячні нашим країнам-партнерам, які активно надають допомогу Україні під час війни, - сказав Михайло Радуцький.

Він зазначив, що завдяки ініціативі першої леді Олени Зеленської з нашої країни вже вивезли понад 400 онкохворих дітей на безкоштовне лікування за кордон - до Польщі, Франції, Італії та інших країн. Більшість пацієнтів евакуювали з Києва, Харкова, Запоріжжя, Вінниці, Дніпра, Одеси та Миколаєва.

Крім того, Голова Комітету з питань здоров’я нації зазначив, що колеги з європейських міст надають консультації нашим медикам онлайн та приймають на лікування наших пацієнтів.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/nezabarom-inozemni-kliniki-pochnut-priymati-tyazhkoporanenikh-ukrainskikh-viyskovikh