26 квітня - День пам'яті Чорнобильської трагедії

26 квітня 2022, 15:03

У Черкасах вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Очільник обласної ради Анатолій Підгорний та голова ОВА Ігор Табурець разом із громадськими активістами та небайдужими поклали квіти до пам'ятника ''Журавлі Чорнобиля''.

- 36 років тому відбулася страшна техногенна катастрофа, наслідки якої відчули не лише в Україні, а й далеко за її межами. 26 квітня - це день, коли "мирний атом" спричинив багато страждань та смертей. Однак значно більше горя принесло нам замовчування та невизнання владою самого факту трагедії. Сьогодні, коли російські ракети летять буквально на всю Україну, коли окупанти бездумно обстрілюють атомні електростанції та інші важливі об'єкти, ми разом із усім цивілізованим світом повинні зробити все, щоб таких катастроф не повторилося, - зауважив Анатолій Підгорний.

Голова обласної ради  висловив слова вдячності ліквідаторам, які віддали життя та здоров'я, аби приборкати це лихо у 1986-му. Також подякував мужнім захисникам, які боронять нашу державу, тож маємо можливість вшановувати жертв минулих трагедій.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/26-kvitnya-den-pamyati-chornobilskoi-tragedii