Депутат обласної ради провів патріотичну лекцію для студентів

20 вересня 2022, 18:23

З метою національно-патріотичного виховання молоді обласний обранець Віталій Коваль провів лекцію для першокурсників ЧНУ ім. Богдана Хмельницького.

- Радо відгукнувся на запрошення викладачів навчального закладу. Тема заняття сама визначила напрям та предмет. Тож говорив про тисячолітню історію державотворення України: від Київської Русі і Галицько-Волинського князівства до сучасної України. У межах лекції розповів про цивілізаційні, світоглядні, духовні причини війни з московською ордою, про героїзм українських воїнів та єднання нації у відстоюванні своєї волі й свободи, - говорить Віталій Коваль.

Попри те, що зі шкільного курсу першокурсникам, звісно, відомі основні історичні факти, але слухали досить уважно, особливо про тяглість тисячолітньої боротьби українців за свою свободу, про спадкоємність державних символів.

Зауважимо, обласна рада має низку програм, спрямованих на патріотичне виховання молоді. Це, зокрема, Програма національно-патріотичного виховання в Черкаській області на 2021-2025 роки, Програма розвитку та функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя Черкаської області на 2021-2025 роки тощо.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/deputat-oblasnoi-radi-proviv-patriotichnu-lekciyu-dlya-studentiv