22 грудня - День енергетика

22 грудня 2022, 12:15

22 грудня в Україні відзначають День енергетика – професійне свято працівників енергетики та електротехнічної промисловості України.

Особливого значення це свято набуло в умовах повномасштабного вторгнення росії, коли окупанти атакують критичну інфраструктуру нашої країни, прагнучи залишити українців без світла.

- Стійкі, віддані справі, працьовиті - це про наших енергетиків. Вони мають свій фронт роботи, який також нелегкий. Після численних обстрілів загарбника, енергетики всі сили й ресурси спрямовують на ліквідацію аварій, аби люди мали вдома світло, а з ним і воду та тепло. Зараз ми як ніколи гостро відчуваємо наскільки їхня робота важлива. Тож щиро вітаю працівників галузі з професійним святом. Дякую, що працюєте 24/7 за будь-якої погоди, аби повернути людям комфортне життя. Від себе й депутатського корпусу обласної ради бажаю вам міцного здоров'я, щоб долати всі ті виклики, а також мирного неба над головою та злагоди й добробуту в родинах, - привітав працівників галузі очільник обласної ради Анатолій Підгорний.

З нагоди свята кращих працівників енергетичних підприємств області сьогодні відзначили Почесними грамотами обласної ради, зокрема:

Андрія ДЯЧЕНКА, електромонтера з експлуатації розподільних мереж V групи дільниці з ремонту обладнання відокремленого структурного підрозділу "Звенигородські енергетичні мережі" ПАТ «Черкасиобленерго». Андрій - досвідчений енергетик, який виконує найскладніші оперативні та режимні перемикання у мережі 10/0,4кВ під час ліквідації аварій, наслідків стихійних явищ.

Василя ГОНЧАРА, начальника оперативно - диспетчерської служби відокремленого структурного підрозділу служби «Смілянські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго». Основним обов'язком у своїй роботі він вважає - постійне підвищення рівня надання послуг смілянам. Він бере участь у складанні програм включення нового обладнання в основній мережі та в розробці складних програм перемикання на чинному обладнанні. Під час аварій ухвалює оперативні рішення, аби їх локалізувати та скоріше відновити подачу напруги споживачам.

Олександра ПАНЧЕНКА, заступника начальника служби релейного захисту, автоматики та вимірювань ПАТ «Черкастобленерго». В електроенергетичній галузі він працює вже 20 років. За цей час зарекомендував себе як відповідальний та кваліфікований працівник, що може проявляти розумну ініціативу та ефективно керувати колективом.

Лідію ЛОХМАНОВУ, апаратника хімводоочищення електростанції хімічного цеху ВП «Черкаська ТЕЦ» ПРАТ «Черкаське хімволокно». Фахівчиня працює на підприємстві вже понад 40 років. Там її характеризують, як грамотну та ініціативну працівницю, що неодноразово проявляла якості мотивуючого наставника для стажистів.

Андрія ПАЛІЯ, слюсаря з ремонту устаткування котельних та пило підлогових цехів котло - турбінного цеху ВП «Черкаська ТЕЦ» ПРАТ «Черкаське хімволокно». На підприємстві він працює понад 10 років, має високу кваліфікацію і постійно розвивається.

Анну ЄЛАГІНУ , фахівця I категорії Черкаського центру обслуговування споживачів ТОВ «Черкасиенергозбут». Працівниця бере активну участь в удосконаленні процесів з обміну інформацією побутових споживачів із філіями ПАТ "Черкасиобленерго". Проводить аналіз побутових боржників та формує вимоги за оплату спожитої електроенергії, забезпечуючи зменшення дебіторської заборгованості Товариства.

Ігоря АШИХМІНА , майстра І групи дільниці з ремонту гідротурбінного устаткування та масло господарства турбінного цеху філії «Канівська ГЕС» ПрАТ «Укргідроенерго». Працівник із 30-и річним стажем у цій галузі, досяг високого рівня професійної майстерності та передає свій досвід молодим енергетикам. На підприємстві його характеризують як старанного працівника з творчим підходом до виконання завдань. Серед його обов'язків ремонт та введення в експлуатацію гідротурбінного устаткування.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/22-hrudnya-den-enerhetyka