У Черкасах вшанували пам'ять захисників Донецького аеропорту

20 січня 2023, 10:45

20 січня Україна вшановує подвиг захисників Донецького аеропорту імені Прокоф’єва. Це дні пам’яті героїв, які утримували ДАП, протистоячи російському агресору.

Бої за Донецький аеропорт тривали 242 дні. Тоді загинуло понад 100 наших захисників, близько 440 отримали поранення.

Вшанували пам'ять кіборгів і в Черкасах. Родичі загиблих, представники влади, силових структур, небайдужі черкащани поклали квіти до Меморіального комплексу "Борцям за волю України".

Згодом у Свято-Троїцькому кафедральному соборі священнослужителі провели молебень.

- Наші кіборги - це приклад незламності, братерства і самоповаги. Тримаючись з останніх сил у напіврозваленому приміщенні, вони вірили, що прийде час і українські території знову будуть звільнені. Після 24 лютого наші захисники на різних ділянках фронту вже не раз повторювали подвиг кіборгів. Під страшними обстрілами вони не здаються і до останнього намагаються зберегти позиції, адже за їхніми спинами залишаються мирні села і міста. Сьогодні вони прагнуть завершити те, за що так відчайдушно боролися наші воїни з 2014-го - повернути мир на всю територію України. Слава нашим героям і вічна пам'ять полеглим, - написав на своїй сторінці голова обласної ради Анатолій Підгорний.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/u-cherkasakh-vshanuvaly-pamyat-zakhysnykiv-donetskoho-aeroportu