В онкодиспансері провели першу віртуальну операцію

23 січня 2023, 15:06

Лікарі КНП "Черкаський обласний онкологічний диспансер ЧОР" провели першу операцію за допомогою віртуальної операційної Epiqar.

Ця система дає абсолютний ефект присутності в операційній.  Аудіо та відеоряд, розширення 4К — усе це дозволяє до найменших деталей спостерігати за перебігом операції.

- Наші лікарі тепер зможуть віртуально залучати до складних операцій своїх колег із будь-якої точки світу. Відтак шанси на порятунок пацієнтів лише зростають. Також наші лікарі мають можливість входити до мережі закладів, підключених до системи медичних консультацій Teledoc Health, - пояснюють в онкодиспансері.

Заклад активно проводить трансплантації кісткового мозку, тож через телемедичну платформу запрошує консультації з колегами з Національного інституту раку та НДСЛ “Охматдит”.

Консультант, який може перебуати в будь-якому місці, має змогу повертати в різні боки камеру, відповідно, і екран, змінювати кут нахилу, збільшувати ділянку, яку йому треба детально оглянути.

Також робот Litev3 може перебувати біля пацієнта, який готується до трансплантації, аби можна було дистанційно вести за ним спостереження і спілкування, адже в цей час пацієнт перебуває в спеціальній палаті з очисткою повітря, води і контакт з ним необхідно мінімізувати.

Довідково: Черкаський обласний онкодиспансер за кількістю трансплантацій гемопоетичних стовбурових клітин проведених у 2022 році - серед лідерів в Україні.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/v-onkodyspanseri-provely-pershu-virtualnu-operatsiyu