У Черкаси з робочим візитом приїжджав Міністр освіти і науки

26 січня 2023, 15:21

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет із робочим візитом побував у Черкасах. Під час спільної наради з представниками влади, силових відомств, освітянами обговорювали формат навчання залежно від безпекової ситуації у регіоні, облаштування укриттів у закладах освіти тощо.

- Загалом в області укриттями обладнані понад 80% навчальних закладів. На очній формі зараз проводять освітній процес 310 закладів освіти, на змішаній - 383, на дистанційній - 250. 66% садочків надають свої послуги в очному режимі. Все більше навчальних закладів обладнують укриття, щоб відновити звичний навчальний процес, за яким уже так скучили наші діти. Ми своєю чергою також долучалися до виділення коштів на облаштування укриттів і продовжимо роботу в цьому напрямку, - прокоментував голова обласної ради Анатолій Підгорний.

За словами начальника ОВА Ігоря Табурця, 78% дітей та молоді Черкащини навчаються офлайн та у змішаному форматі.

- Безпека учнів, забезпечення належних умов навчання – наші спільні ключові завдання. Тож спільно з місцевою владою ми провели значну роботу з облаштування укриттів. На випадок аварійних енергоситуацій понад третина закладів освіти вже забезпечені генераторами. І процес триває, - додав начальник ОВА.

Поспілкувавшись із учасниками наради, Міністр освіти Сергій Шкарлет зауважив, що на Черкащині освітній процес організовано на належному рівні, також спостерігається позитивна тенденція повернення дітей та вчителів із-за кордону. 

Як повідомив депутат обласної ради, начальник управління освіти і науки ЧОВА Валерій Данилевський, майже всі педагоги, які виїхали за кордон, планують повертатися в Україну.

- 115 учителів виїхали за кордон, більше половини з них працюють дистанційно, однак 90% з тих, хто виїхав, планує повернутися. Також додам, що нам вдалося працевлаштувати в закладах освіти понад 200 працівників, що переїхали на Черкащину після повномасштабного вторгнення. Окрім цього, до навчальних закладів області вступили понад 6 тисяч дітей ВПО, - додав Валерій Данилевський.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/u-cherkasy-z-robochym-vizytom-pryyizhdzhav-ministr-osvity-i-nauky