В Україні працює електронний сервіс для ветеранів

20 лютого 2023, 15:47

Мінветеранів презентувало роботу і можливості інформаційного ресурсу “е-Ветеран” під час онлайн-наради з представниками УАРОР і Всеукраїнською Асоціацією об`єднаних територіальних громад.

Участь у заході взяв також перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко. 

Як зазначають у Мінветеранів, цей сервіс створено на базі Єдиного державного реєстру ветеранів війни як сучасний цифровий інструмент інформування та надання кваліфікованих послуг українським ветеранам і ветеранкам, членам їхніх сімей і родин загиблих Воїнів.

На сайті eveteran.gov.ua можна отримати вичерпну інформацію щодо питань соціального захисту, про надання статусів, а ідентифікувавшись за допомогою електронно цифрового підпису – скористатися цифровими ветеранськими послугами.

Наразі вже доступні: послуга з надання підтримки ветеранам-особам з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ груп, за якою можна отримати 16 тисяч гривень від Червоного Хреста України, а також подати онлайн заявку на участь у Всеукраїнських змаганнях “Ігри Нескорених” 2023 року.

 

Заступниця міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяна Калита закликала присутніх працівників місцевих органів влади активно долучатися до використання ресурсу “е-Ветеран”, поширювати його можливості серед місцевих ветеранських спільнот, а також тримати зворотній зв'язок з Мінветеранів. 

Президент УАРОР Сергій Чернов наголосив на важливості практичного використанням електронного сервісу "е-Ветеран". За його словами, ця платформа стане важливим інструментом для інформування та надання кваліфікованих послуг усім ветеранам України відповідно до їхнього статусу.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/v-ukrayini-pratsyuye-elektronnyy-servis-dlya-veteraniv