Звернення Анатолія Підгорного до річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну

24 лютого 2023, 10:46

«Наші воїни стоять міцно. Ми ж не припиняємо працювати для перемоги» - здавалося б прості слова, однак вони стали лейтмотивом нашого життя упродовж цього року. Року повномасштабної війни. Року незламності.

Перші дні лякали невизначеністю. Ми чули вибухи, слідкували за кожною новиною, не спали ночами, боячись пропустити щось важливе. Відчували шок і лють, дізнавшись, які звірства творять окупанти з нашими людьми на захоплених територіях.

Спочатку в нас мало хто вірив. Загарбники запевняли, що їм вистачить трьох днів, аби перемогти. Однак рашисти не сподівалися, що ми не лише дамо їм відсіч у ті перші кілька днів, а й підемо в контрнаступ за кілька місяців і звільнимо більшу частину захоплених територій.

Ми швидко адаптувалися. Українці об'єдналися незалежно від того, де вони перебували: за кордоном, в тилу чи на фронті. Бо розуміли, що разом ми здатні на багато що.

Поки захисники протистояли ворогу, то в тилу формувалися підрозділи територіального захисту, разом ми збирали, пакували й відвозили на фронт все, що діставали, аби закрити критичні потреби. Ми гостинно приймали наших громадян, яких ворог залишив без домівок.

Ми працювали без світла й під загрозою обстрілів. Наші медики проводили складні операції під шум генератора. Аграрії садили поля і збирали урожай під свист ракет. Вчителі навчали дітей у бомбосховищах. Надзвичайники й поліція долучалися до створення безпечного середовища не лише тут в області, а й на звільнених територіях.

Ми подолали внутрішні страхи, бо чітко розуміли, що цього ніхто, крім нас, не зробить. Це знали наші хоробрі воїни, які в перші дні подалися до військкоматів. Це усвідомили ми з вами, коли взялися забезпечувати тил.

Тож, подолавши рік цієї боротьби, ми не відступимо. Сьогодні кожен має власний фронт і разом ми здатні зробити все, щоб це була остання річниця війни, далі - лише перемога.

Слава Україні!

Зі щирою повагою!

Голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/zvernennya-anatoliya-pidhornoho-do-richnytsi-povnomasshtabnoho-vtorhnennya-rosiyi-v-ukrayinu