Верховна Рада хоче унормувати конкурсну процедуру призначення керівників закладів культури

11 квітня 2023, 11:29

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроєкт щодо унормування конкурсної процедури призначення керівників комунальних закладів культури та формування базової мережі закладів культури (реєстр. № 8216).

- У маленьких громадах до 5 тис. мешканців немає жодного сенсу проводити складні і довготривалі конкурси на зайняття посади керівника будинку культури, бібліотеки чи іншого закладу культури. Часто кандидати на такі посади можуть не відповідати котромусь із формальних конкурсних критеріїв, і громада ризикує залишитися без культурних послуг.Тому обов’язковий конкурс передбачено скасувати, - коментує заступниця Голови Комітету гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

Комітет погодився з КМУ, що ухвалення цього проєкту матиме позитивний вплив на працівників закладів культури та органи місцевого самоврядування. Зокрема, його реалізація зменшить витрати часових та людських ресурсів для проведення конкурсів на посади керівників комунальних закладів культури.

За інформацією Верховної Ради України.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/verkhovna-rada-khoche-unormuvaty-konkursnu-protseduru-pryznachennya-kerivnykiv-zakladiv-kultury