У Черкасах обговорювали розвиток реабілітації військовослужбовців

13 квітня 2023, 15:47

Про розвиток реабілітаційних послуг дорослим і дітям говорили вчора під час спільної наради обласної та міської влади, а також Уповноваженого Президента з питань реабілітації учасників бойових дій Вадима Свириденка, народних депутатів, громадських активістів та очільників медзакладів. Особливу увагу приділили саме питанню реабілітації ветеранів та підтримці їхніх родин.

В області цей напрямок поступово розвивається. Медзаклади мають укладені пакети послуг із НСЗУ, сформовані мультидисциплінарні реабілітаційні команди тощо. Також започаткована низка амбітних проєктів. Зокрема, на останньому засідання сесії депутати підтримали надання дозволу одному з медзакладів на підписання Меморандуму про співпрацю з благодійним фондом. Таким чином планується створити сучасне реабілітаційне відділення на 30 ліжок.

Учасники наради окреслили, що на сьогодні необхідно сформувати спроможну мережу закладів, яка дозволить ветеранам, членам їхніх родин, а також родинам загиблих отримати весь спектр реабілітаційних послуг швидко і якісно.

Робота в цьому напрямку в області не припиняється. Депутати під час сесійних засідань ухвалюють низку рішень, які стосуються спрямування коштів на модернізацію обладнання в наших лікарнях. Окрім того, представники обласної ради постійно беруть участь у спільних нарадах із Мінветеранів та УАРОР, які стосуються створення сервісних офісів у справах ветеранів та й загалом удосконалення ветеранської політики.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/u-cherkasakh-obhovoryuvaly-rozvytok-reabilitatsiyi-viyskovosluzhbovtsiv