Голова обласної ради взяв участь у Міжнародному саміті міст та регіонів

21 квітня 2023, 11:00

141 учасник із 17 країн та міжнародних організацій долучилися до Міжнародного саміту міст та регіонів, який відбувся вчора у столиці. Ще 128 керівників міст та регіонів із 37 країн світу взяли участь онлайн у цьому заході.

Під час панельних дискусій учасники обговорили чимало важливих питань, що стосуються реінтеграції українських територій, їхнього відновлення та розвитку після Перемоги, а також співробітництво із закордонними партнерами.

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, міжнародне міжмуніципальне партнерство зараз набуло небачених масштабів. Понад 300 територіальних громад України уклали 1,5 тисячі партнерських договорів. Майже 60 країн світу допомагають нашим містам, селищам та селам вижити та відновитися після смертоносних ворожих атак.

Він наголосив, що в результаті Саміту підписано 11 угод між українськими регіонами, містами, громадами та їхніми іноземними партнерами, а також Декларацію за участю 30-и країн світу, Ради Європи, ЄС та Європейського комітету регіонів. Вона підтверджує готовність брати патронат над постраждалими від російського терору регіонами.

Окрім цього, учасникам презентували концепцію Регіонального офісу міжнародного співробітництва — створення мережі комунікаційних майданчиків місцевих влад з іноземними партнерами.

За словами глави Уряду, також були узгоджені керівні принципи горизонтального партнерства. Це “Build back better”, верховенство права, непорушність місцевого самоврядування, залучення якнайширшого кола учасників.

- Для нас важливо відчувати таку підтримку європейської спільноти, адже українці борються не лише за свою свободу, а й за свободу цивілізованого світу та спільні демократичні цінності. Це дає надію на те, що після перемоги нам вдасться не лише швидко відновитися, а й стати кращими, технологічнішими, ніж були, - прокоментував голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/holova-oblasnoyi-rady-vzyav-uchast-u-mizhnarodnomu-samiti-mist-ta-rehioniv