У Черкасах відбувся науково-інноваційний івент

19 травня 2023, 18:27

Заклади вищої освіти Черкащини та представники територіального відділення Малої академії наук продемонстрували свої наукові здобутки під час масштабного форуму, який провели у Черкаському обласному інституті післядипломної освіти.

На інформаційних стендах кожен заклад представив власні запатентовані винаходи, які можуть стати у нагоді нашим захисникам, надзвичайникам, медикам тощо. Вони наочно продемонстрували, як своїми працями роблять вагомий внесок у розвиток багатьох сфер, зокрема й цифрової безпеки, сільського господарства, освіти, збереження національної спадщини тощо.

В заході взяли участь керівники області й міста, представники освітянської спільноти. Вони оглянули експозиції та привітали науковців із прийдешнім святом.

- Тільки наука здатна розширювати кордони держави, не звужуючи кордони сусідів, і збільшити добробут народу, нічого не забираючи в інших. Ці слова Вінстона Черчилля сьогодні яскраво демонструють, що інтелектуальна праця має високо цінуватися у розвинутому суспільстві. Живучи в умовах повномасштабної війни, ми розуміємо, що відновлення і подальший розвиток нашої держави, як сучасної, безпечної, високотехнологічної, значною мірою залежить від прогресивної наукової спільноти. Тому ми продовжуємо підтримувати талановитих людей у цій галузі, - зауважив Анатолій Підгорний .


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/u-cherkasakh-vidbuvsya-naukovo-innovatsiynyy-ivent