Народний ансамбль танцю «Черкащанка» відзначив 70-у річницю

08 червня 2023, 10:07

Представники обласної, районної та міської влади, освітянська й мистецька спільноти привітали колектив з ювілеєм.

Перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко побажав танцівникам наснаги, розвитку й натхнення для майбутніх цікавих проєктів.

- Мова танцю є унікальною, оскільки містить багато позитивних речей. Це і пластика рухів, яскравість костюмів, унікальний код та енергетика що приводять до великого задоволення всіх, хто присутній у залі. Це тисячі кілометрів сотень сцен, невтомна праця на тренуваннях, талант тих, хто створює костюми... Це прекрасна історія українців, які сьогодні демонструють волю до життя, до своїх традицій і вчергове засвідчують багатство талантів нашої Черкащини, - сказав зі сцени Роман Сущенко і нагородив колектив ансамблю Почесною грамотою обласної ради.

"Черкащанка" - один із найвідоміших колективів в області. За багаторічну історію він неодноразово прославляв рідний край на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

- Більше двох тисяч студентів були учасниками цього ансамблю. Вони з гордістю згадують часи, коли запальний гопак виконувався на біс на сцені за кордоном. Вони відчували гордість за країну і за народ, за нашу культуру. Якщо пісня - це душа, то танець - це переможний дух, з яким ми впевнено йдемо до перемоги. Я переконаний, що найкращий виступ нашої Черкащанки буде присвячений саме цій події. А поки ми продовжуємо допомагати нашим захисникам і цей концерт також є благодійним, - сказав ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко.

Він зауважив, що кошти зібрані на концерті передадуть військовій частині, де служить один із випускників ЧНУ.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/narodnyy-ansambl-tantsyu-cherkashchanka-vidsvyatkuvav-70-u-richnytsyu