У Черкасах обговорили підтримку ВПО в нашій області

24 червня 2023, 14:26

Перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко взяв участь у нараді організованій міжфракційним об'єднанням депутатів ВРУ "ВПО України".

У заході також взяли участь представники міської й обласної влади, голови громад, правозахники, органи соцзахисту й державна служба зайнятості.

Під час спільної наради  обговорили проблематику інтеграції ВПО у суспільство. Зокрема, щодо доступності працевлаштування, житла, надання соціальних та медичних послуг.

- Обласна рада своєю чергою також долучається до підтримки громадян, які вимушено переїхали до нашої області. Це і волонтерська складова, і управлінська. Новоприбулих тимчасово розміщували в наших комунальних закладах, дехто з переселенців зміг працевлаштуватися на підприємствах спільної власності. Окрім цього, проводили пізнавальні та спортивні заходи для дітей ВПО, аби ті могли відволіктися та знайти нових друзів. Надалі ми продовжимо роботу в напрямку інтеграції  наших громадян до життя в містах і селах Черкащини, - прокоментував Роман Сущенко і також додав, що така спільна нарада із законотворцями для нас важлива, адже є нагода безпосередньо озвучити власне бачення вирішення проблемних питань.

- Так, під час зустрічі озвучили досить влучну ініціативу щодо запровадження квот роботодавцям за влаштування ВПО, також предметно обговорили проблематику комунікації між ВПО та центрами надання різноманітних послуг. Ще одна важлива думка прозвучала у сфері соціального захисту населення, зокрема, що стосується маломобільних чи недієздатних людей, які залишилися в Україні, і чиї опікуни виїхали за кордон. Вони отримують державні виплати, але не виконують своїх обов'язків, тож органи повинні мати право впливати на цю ситуацію, або ж отримувати цю виплату й допомагати відповідно людям, для яких ці кошти передбачені. Тому щиро дякую народним депутатам за організацію такої робочої зустрічі та інтерес до проблем у регіонах. Сподіваюся, що таким чином вдасться швидше владнати проблемні питання та допомогти тим, хто цього потребує, - додав Роман Сущенко.

Зауважимо, що з 24 лютого минулого року до нашої області прибуло понад 140 тисяч осіб. Серед них є вихованці інтернатних закладів Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської та Херсонської областей, яких гостинно прийняли наші заклади.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/u-cherkasakh-obhovoryly-pidtrymku-vpo-v-nashiy-oblasti