Представники ОМС Черкащини взяли участь у спільному форумі з французькими колегами

11 липня 2023, 08:26

Голова обласної ради Анатолій Підгорний, його перший заступник Роман Сущенко та заступниця міського голови Марина Гаркава взяли участь у конференції "Французькі та українські органи місцевого самоврядування: відповіді на виклики війни в Україні".

Захід спільно організували Ambassade d'Ukraine en France / Посольство України у Франції та Sénat Французької Республіки.

- Черкащина мала слово на початку першої сесії конференції під назвою "Посиленням співпраці між французькими і українськими громадами у контексті війни в Україні". У своєму виступі разом з колегами ми зосередилися на потенціалі Черкаської області, можливостях та створенні умов для французьких інвестицій, сприятливого клімату для французьких підприємців, створення спільних підприємств для відбудови, - прокоментував Роман Сущенко.

Також він додав, що на зустрічі озвучили пріоритетні напрямки залучення інвестицій у місто та область:

- впровадження інфраструктурних міських проектів;

- реалізація проектів з енергозбереження;

- створення сучасної туристично-рекреаційної інфраструктури;

- лікування та реабілітація на території Франції поранених українських захисників і можливості психологічної реабілітації дітей внутрішньо переміщених осіб.

Сенат Франції конституційно представляє громади, тому конференція дозволить знайти партнерів, укласти угоди про співробітництво та працювати. 


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/predstavnyky-oms-cherkashchyny-vzyaly-uchast-u-spilnomu-forumi-z-frantsuzkymy-kolehamy