Рятувальникам Черкащини вручили нагороди

21 липня 2023, 14:56

Голова облради Анатолій Підгорний разом із дерутатами відзначив роботу рятувальників Черкащини та оглянув новітню техніку й спорядження рятувальників, зокрема, придбані коштом обласного бюджету.

− Слідкуючи за тим, як ви виконуєте покладені на вас завдання, хочу зазначити, що робите це сміливо, злагоджено та високопрофесійно. Розуміючи, які виклики стоять зараз перед вами, ми теж усвідомлюємо, що безпекова складова Черкащини саме у вашому секторі в надійних руках. Особливо хотів відзначити роботу вашого керівництва, я вже четвертий рік поспіль бачу розвиток Служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області, бачу постійне системне оновлення матеріально-технічної бази, роботу з особовим складом. І це дає свої позитивні результати, − зазначив Підгорний. 

За сумлінне та зразкове виконання службового обовʼязку, сміливі й рішучі дії під час рятування людей унаслідок ракетного удару в Умані та виконання завдань на прифронтових територіях голова обласної ради вручив особовому складу почесні грамоти. 

Також службовці отримали чергові звання.

Окрім цього, рятувальники показали спецтехніку та спорядження, зокрема й те, що дозволило їм одними з перших в Україні перейти на цифровий зв'язок. 

На сьогодні Черкащина входить у трійку областей, що повністю перейшли на цифровий зв’язок рятувальних служб. Торік із обласного бюджету було спрямовано близько 3 млн грн, що дало можливість закупити мобільні радіостанції, ретранслятори. 

Також за кошти обласного бюджету торік удалося придбати портативні та автомобільні радіостанції Motorola. 

 Нині в регіоні система побудована на основі 16 ретрансляторів, що знаходяться у певних точках Черкащини. 

Цьогоріч із обласного бюджету Головному управлінню було спрямовано 5 млн грн на придбання пневмокаркасного модуля у комплекті з обладнанням.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/ryatuvalnykam-cherkashchyny-vruchyly-nahorody