Працівників обласної ради навчали медіаграмотності

03 серпня 2023, 16:14

Днями в Будинку рад 25 працівників обласної ради розбиралися з питаннями медіаграмотності та мідіавпливу в умовах війни.

Заняття відбулися в межах проекту «Інформаційна стійкість державних службовців». Його реалізовують фахівці Академії української преси у партнерстві з Медійною програмою в Україні.

- Сьогодні ми, на жаль, бачимо як пропагандистська інформаційна машина здатна калічити людські душі та забирати життя. Саме тому тема цього тренінгу для нас дуже актуальна, - розповіла працівниця виконавчого апарату облради Наталія Воскобойнік і додала. - Особливо гостре обговорення у загальному колі викликали теми: «Мова ворожнечі», «Чи змінились сьогодні журналістські стандарти?» та «Нецензурна лексика в умовах війни». А вправи: «Роль ІКСпертів у військових викликах», «Джинса в умовах війни», «Телефакс», «Медіавласники», «Інструкція» тощо допомогли на практиці розібратися з важливими питаннями медіаграмотності та медіавпливу. 

Окрім цього, практичною та цікавою для обговорення була вправа «Потяг», яка дала змогу виокремити ключові практичні маркери щодо розуміння та аналізу стереотипів та дискримінації, які є особливо болючими та важливими питаннями сьогодення. 

Також організатори презентували учасникам «Пам’ятку медіаграмотного держслужбовця» та сайт з медіаграмотності для держслужбовців, аби вони могли й надалі розвивати інфомедійну грамотність.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/pratsivnykiv-oblasnoyi-rady-navchaly-mediahramotnosti