Більшість черкащан голосувала за об’єднану опозицію. Партія регіонів зайняла на Черкащині друге місце.

15 листопада 2012, 10:57
Світлана Соболь, «Нова Доба», № 92, 15 листопада 2012 року

Валерій Петрович висловив задоволення з приводу того, що черкаські виборчі дільниці були оснащені всім потрібним, працювали непогано, зауважень спостерігачів і членів комісій щодо процесу виборів не надходило, значить, у цілому виборча кампанія відбулася в межах законодавства.

За словами пана Черняка Партія регіонів «не зовсім задоволена результатом», але порівняно з попередніми виборами 2007 року до Парламенту результат Партії регіонів збільшився на 3,2 %. Водночас результат ВО «Батьківщини» зменшився на 11 %.

– Результати цих виборів показали, що партія влади отримала мандат довіри на продовження тих справ, які вона здійснювала донині, – сказав Валерій Петрович. – Отриманий він завдяки тому, що обласна влада, а також представники місцевої влади й численні депутати різних рівнів, вирішували конкретні справи для людей. І те, що ми робимо на Черкащині в інтересах територіальних громад, ми будемо виконувати й надалі.

Він відзначив появу на політичній арені Черкащини нових партій – ВО «Свободи» й «Удару», що свідчить, на його думку, про прагнення людей до нового, до змін у політичному житті. Не обійшов він увагою і скандальні 194 і 197 округи, проте відмовився давати оцінку подіям у цих округах, посилаючись на те, що для цього є відповідні органи. Причиною ж такого негативу на мажоритарних округах він вважає те, що «ми не маємо апробованої законодавчої бази й належної політичної культури». Зокрема, він вважає неправильним те, що закон дозволяє змінювати членів окружних і дільничних виборчих комісій буквально напередодні дня виборів, чим скористалися деякі мажоритарники, подавши скарги на декого з членів комісій і тим самим усунувши їх від процесу. Як наслідок, ті, хто проходив певне навчання, не працював у комісії, натомість прийшли працювати непідготовлені люди. Тому і стали можливими, на його погляд, сумнозвісні події в Каневі й Черкасах.

Наприкінці зустрічі голова обласної ради нагадав, що життя триває, що на початку грудня збереться чергова сесія депутатів обласної ради, яка вирішуватиме, яким буде життя області наступного року:

– Головну увагу ми маємо зосередити на тому, щоб гідно завершити поточний рік, належно наповнити ще цьогорічний бюджет області й реалізувати багато інших заходів, передбачених галузевими програмами, – конкретизував Валерій Петрович. – Ще одним завданням є розробка програми соціально-економічного розвитку Черкаської області на 2013 рік і затвердження обласного бюджету на наступний рік, щоб забезпечити життєдіяльність Черкащини вже з перших днів нового року. Над цим і працюватиме обласна влада.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/52-blshst-cherkaschan-golosuvala-za-obyednanu-opozicyu-partya-regonv-zaynyala-na-cherkaschin-druge