Обласні ради відіграють важливу роль в процесі подальшої євроінтеграції України

19 вересня 2023, 11:27

Голова обласної ради Анатолій Підгорний взяв участь у спільній онлайн-конференції з колегами з інших областей, представниками профільного комітету ВРУ та Офісом Президента, де обговорили роль обласних рад у процесі євроінтеграції.

Учасники зустрічі зауважили, що для ефективної регіональної політики важлива багаторівнева система місцевого самоврядування.

У процесі реформи децентралізації обласні ради відіграватимуть важливу роль саме в частині відновлення й розвитку територій. Вони можуть стати одним із майданчиків для залучення додаткових інвестицій в регіони та побудови якісного транскордонного співробітництва.

Зрештою учасники конференції також обговорили нагальні питання що стосуються реалізації податкової реформи в частині розподілу ПДФО, доопрацювання державної стратегії регіонального розвитку, яка включатиме і процес післявоєнного відновлення України, діяльність агенцій регіонального розвитку, реалізацію та використання можливостей різних транскордонних програм та міжнародних фундацій.

Надалі планується проведення подібних зустрічей частіше.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/oblasni-rady-vidihrayut-vazhlyvu-rol-v-protsesi-podalshoyi-yevrointehratsiyi-ukrayiny